37% luvattomista lataajista ei lopettaisi vaikka rangaistuksena olisi liittymän sulkeminen

Kaarlo Räihä
19. tammikuuta, 2009 21:03

Viime lokakuussa Entertainment Media Research julkaisi tekemänsä kyselyn tulokset, joiden mukaan lähes 75 prosenttia musiikkia luvattomasti lataavista tahoista lopettaisi kyseisen toiminnan, jos internet-operaattori lähettäisi näille huomautuksen musiikin luvattomasta lataamisesta.
Nyt asiaa on tutkittu uudestaan tutkimusyhtiö The Leading Questionin ja musiikkialan konsulttifirmana toimivan Music Allyn toimesta. Kohdemaiksi otettiin tällä kertaa Britannia, Ranska ja Yhdysvallat, joissa ihmisiltä kysyttiin mitä pitäisi tapahtua, jotta he lopettaisivat tekijänoikeudella suojatun musiikin luvattoman lataamiseen.
41 prosenttia vastaajista ilmoitti, että lataus loppuisi heti, jos heidän internet-operaattorinsa lähettäisi heille varoituksen kirjeen muodossa. Tämä käytäntö on tällä hetkellä voimassa Britanniassa, jossa tietyt internet-operaattorit ohjaavat tekijänoikeusjärjestöiltä saatavia varoituksia asiakkailleen.
Panoksia voidaan kuitenkin vielä koventaa, sillä kyselyn mukaan 63 prosenttia vastaajista lopettaisi luvattoman lataamisen, jos heidän internet-operaattori uhkaisi heitä internet-yhteyden katkaisemisella. 37 prosenttia vastaajista jatkaisi siis luvatonta lataamista, vaikka se johtaisi internet-liittymän sulkemiseen.
Music Allyn toimitusjohtaja Paul Brindleyn mukaan varoitukset tehoaisivat hyvin satunnaisiin lataajiin ja ne antaisivat myös selvän viestin kyseisen toiminnan laittomuudesta, mutta kovimpiin lataajiin näillä varoituksilla ei olisi vaikutusta.
Kyselyssä ei valitettavasti udeltu vastaajilta sitä, millainen rangaistus saisi kovimmatkin lataajat lopettamaan kyseisen aktiviteetin, joten mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen täytyy itse keksiä luvattomien lataajien housut kasteleva pelottelukeino.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.