Apple löysentää iPhonen myyntirajoituksia

Kaarlo Räihä
12. joulukuuta, 2007 16:13

Apple asetti lokakuun lopulla myyntirajoituksia iPhone-matkapuhelimille, joiden oli tarkoitus taata sekä puhelimien riittävyys kaikille halukkaille että samalla rajoittaa SIM-vapaiden iPhonejen myyntiä.
Nyt Apple on hieman löysentänyt asetettuja rajoituksia, sillä yksittäinen kuluttaja voi jatkossa hankkia itselleen viisi iPhone-matkapuhelinta. Lokakuussa Apple asetti tämän rajan kahteen puhelimeen, mutta nyt rajoitus on jälleen sama kuin puhelimen julkistamisen aikana.
Muita rajoituksia Apple ei kuitenkaan muokannut, joten iPhonen ostaminen Applen liikkeistä ei onnistu käteisellä. Rajoituksen myötä Applen on helpompi vahtia asettamiaan määrärajoituksia, sillä luotto- tai pankkikortilla tehtyjen ostoksien seuraaminen onnistuu vaivattomasti, kun taas käteisellä tehtyjen ostosten seuraaminen on käytännössä mahdotonta.
iPhonen myyntimäärät ja mahdolliset seuraavat markkina-alueet selviävät luultavasti ensi vuoden alussa, kun MacWorld-tapahtuma järjestetään 14.-18. päivä tammikuuta San Franciscossa. Uusimpien huhujen mukaan iPhone tulisi mahdollisesti helmikuussa myyntiin Kiinan markkinoille, jossa iPhone-kopioita on myyty jo useiden kuukausien ajan. Kiinassa puhelimia kauppaisi huhujen mukaan D.Phone.
Lähteet:
CNET News
Macworld.co.uk
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.