AllofMP3 jälleen vaikeuksissa

Kaarlo Räihä
26. lokakuuta, 2006 22:03

Viimeaikaiset negatiiviset uutiset AllofMP3:n osalta eivät näytä loppuvan. Uusin piikki AllofMP3:n lihassa on Tanskan oikeuslaitos, joka on määrännyt Tele2 internetoperaattorin estämään kansalaisen pääsyn AllofMP3.com -sivustolle. IFPI:n Tanskan osasto haastoi Tele2:sen oikeuteen heinäkuussa, koska se salli käyttäjien pääsyn AllofMP3.com -sivustolle. "Tämä päätös on taas yksi askel lähemmäksi kyseisen sivuston sulkemisessa. Allofmp3.com jakaa laittomasti materiaalia, jota sillä ei ole oikeutta myydä tai levittää. Samalle se vaikeuttaa yli neljänsadan laillisen online-musiikkikaupan toimintaa, jotka oikeasti kunnioittavat säveltäjiä, artisteja ja tuottajia" totesi IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedy.
Ib Tolstrup, joka edustaa Tanskan telekommunikaatioalan yrityksiä, ei ollut päätöksestä mielissään. "Olemme vähintäänkin pöyristyneitä tästä päätöksestä. Tämä päätöksen takia meidän on nyt vahdittava asiakkaiden toimintaa ja tottumuksia. Se että käyttäjien pääsy estetään tietyille sivuille ei ole hyvä ratkaisu" sanoo Tolstrup. "Lain leviämiselle ei ole rajoja. Seuraavan kerran voisimme joutua estämään pääsy sivulle, josta voi ladata laittomia ohjelmakopioita tai jotain muuta. Tulemme jatkossakin vaatimaan oikeuden päätöksen, ennen kuin estämme pääsyä millekkään sivulle" jatkaa Tolstrup.
Tele2 onkin valittanut päätöksestään, sillä edessä on suurella todennäköisyydellä muuten iso kasa oikeusjuttuja eri tahoilta. Toinen tapa olisi estää pääsy kaikille sivuille, joiden estämistä on pyydetty, mutta ongelmaksi tulee kuka valvoo mitä sensuroidaan ja miksi.
Toinen negatiivinen uutinen liittyy AllofMP3:n viime viikolla julkaisemaan Music for Masses -palveluun. Palvelun käyttämä DRM-suojaus onnistuttiin kiertämään lähes välittömästi ja MusicForMe niminen ohjelma osaa suorittaa tämän operaation. Käytännössä tämä mahdollistaa musiikin lataamisen ilmaiseksi MP3 muodossa, ilman DRM-suojauksia. MusicForMe ei ainakaan paranna AllofMP3:n asemaa laillisena musiikkikauppana.
Lähteet:
digitoday
Ars Technica
PC Pro

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.