Windows Genuine Advantagesta löytyi heikkous

Ilkka Ketola
24. kesäkuuta, 2005 7:33

Intialainen tutkija Debasis Mohanty on löytänyt heikkouden Microsoftin kehittämästä Windows Genuine Advantage (WGA) -ohjelmasta, jonka luotettavuutta Microsoft on moneen otteeseen kehunut. WGA on antipiratismi-tarkoituksiin kehitetty ohjelma, jolla pyritään ohjaamaan kuluttajat käyttämään alkuperäisiä Windows-ohjelmia piraattiversioiden sijaan.
Heikkous löytyi WGA:han jätetystä vaihtoehtoisesta tarkistustyökalusta nimeltään GenuineCheck, joka on tarkoitettu käyttäjille joiden selain ei tue ActiveX-sisältöä. Mohantyn mukaan löytynyttä aukkoa käyttäen on mahdollista huijata tarkistusrutiineja siten, että piraattiohjelmastakin pääsee käsiksi vain aidoille ohjelmistoille tarkoitettuun sisältöön.
Microsoftin edustajat myöntävät aukon olevan olemassa, mutta pitävät ongelmaa vähäisenä. Yhtiön mukaan validointiavaimet, jotka tämän kiertotien kautta voidaan luoda, ovat voimassa vain vähän aikaa.
Tällä hetkellä Windows Genuine Advantagen käyttö on vielä vapaaehtoista, mutta Microsoftin tarkoituksena on tehdä validointitarkastuksista pakollisia vielä tänä vuonna. Tämän jälkeen ainostaan tarkastuksen läpäisevät ohjelmaversiot pääsevät käsiksi kaikkiin päivityksiin.
Lähde:
rediff

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.