AfterDawn logo

Viikon 50/2020 suosituimmat uutiset Suomessa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Viime viikon uutistarjonta ei nostattanut mitään selkeää ykköstä viikon luetuimpien otsikoiden listalle, vaan uutisia luettiin HIGH.FI -uutiskeräimemme kautta varsin tasaisesti eri medioista ja eri aiheista.

Viikon eniten luettu uutinen ei ollutkaan varsinaisesti uutinen, vaan artikkeli siitä, miten muinaisen Egyptin faaraoiden haudat oli suojattu mahdollisia haudanryöstäjiä ajatellen. Muista otsikoista listalle nousivat mm. artikkeli siitä, miten Suomessa on tietyillä aloilla olemassa vähintäänkin erikoisia palkanlisiä, kuten vaikkapa korkeuslisä.

Mutta tässäpä näitä taas.

  1. Näin muinaisessa Egyptissä varauduttiin röyhkeisiin haudan­ryöstäjiin – egyptologille oli käydä hullusti Amenhotep II:n haudassa (Ilta-Sanomat)
  2. Italialaismies lähti kävelemään riideltyään vaimonsa kanssa – löytyi viikon kuluttua 450 kilometrin päästä (Ilta-Sanomat)
  3. Kun 130 metriä ylittyy, kilahtaa tilille 7 euron lisä – usko tai älä, nämä hullunkuriset lisät ovat edelleen olemassa (MTV)
  4. Pimeälle tielle ansaksi jätetyn kaivurin omistaja hämillään: Poliisista ei ole kuulunut mitään, eikä asiaa ole selvitelty – "Onhan tämä vähän isompi asia kuin joku peräkärryvarkaus" (MTV)
  5. Korona­karanteenissa ollut mies poistui huoneestaan 8 sekunniksi – viran­omaiset lätkäisivät lähes 3 000 euron sakon (Ilta-Sanomat)
  6. Uuden teleskoopin ensimmäinen kuva auringonpilkusta julkaistiin (Tähdet ja avaruus)
  7. Ikijään alta paljastui Norjassa 6000 vuotta vanhoja nuolia (Tiede)
  8. Aurinkotuuli ajoi pois muinaisen Merkurius-törmäyksen heitteleen (Tähdet ja avaruus)
  9. Uusi sovellus paljastaa etätöissä laiskottelevat – tutkija kauhistui Microsoftin puuhista (Iltalehti)
  10. Mitä tarkoittaa supi? (Tiede)

HIGH.FI -palvelut

Uutisten lukukertoja kertyy mm. seuraavista palveluista:

...lisäksi listalle päätyy myös useita muita pienempiä sovelluksia ja palveluita, jotka käyttävät avointa rajapintaamme, joka mahdollistaa uusien palveluiden rakentamisen HIGH.FI'n keräämien uutisten päälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT