AfterDawn logo

Äänivirtojen asetukset


Paina +-merkkiä kohdan "Ääni (1 virta)" vierestä. Virtojen lukumäärä voi olla omalla kohdallasi eri, sillä luku riippuu tietenkin siitä, montako äänivirtaa tiedostossasi on mukana. Voit nyt valita äänivirtojen kielet. Voit varmistaa, että kieliasetukset menevät oikein kuuntelemalla äänivirtaa painamalla hiiren kakkospainiketta jonkin äänivirran kohdalla ja valitsemalla Toista ääni. Toiston saa pysäytettyä painamalla kakkospainiketta uudelleen ja valitsemalla Pysäytä ääni.

Kieliasetukset kannattaa asettaa kohdalleen, jotta DVD-soitin osaa tulkita ne oikein. Näin varmistat, että soitin osaa valita oikein oletuskielesi, sekä näyttää kielet oikein niitä vaihtaessa (sen sijaan, että soitin näyttäisi kielen olevan tuntematon).

Aseta kieli painamalla hiiren kakkospainiketta äänivirran päällä, jolloin ruutuun pompahtaa alasvetovalikko. Valitse listasta oikea kieli, ja sulje sitten ikkuna napauttamalla hiirtä missä tahansa muualla ohjelman ikkunassa.

Kannattaa vielä varmistaa, että oletuskieli on asetettu oikein. Asetuksen voi tarkistaa painamalla hiiren kakkospainiketta jonkin äänivirran päällä ja valitsemalla Äänivalinnat.... Tämä asetus kuuluu kategoriaan "elämää myöhemmin helpottavat jipot".

Tekstitysten lisääminen


DivxToDVD 2 tukee useiden .srt-tekstitystiedostojen lisäämistä. Tekstitysten lisääminen on erittäin helppoa. Jos videotiedoston kanssa samassa hakemistossa on .srt-tiedostoja, lisää ohjelma ne mukaan automaattisesti. Tekstityksiä voi lisätä myös painamalla kakkospainiketta kohdan Tekstitys (1 virta) päällä ja paikantamalla tekstitystiedostot aukeavan valintaikkunan kautta.

Oletustekstityskielen pääsee asettamaan painamalla kakkospainiketta Tekstitys-kohdan päällä ja valitsemalla Tekstitysvalinnat.... Valikosta pääsee asettamaan oletuskielen lisäksi oletusasetukset fontille, fontin koolle, muotoilulle ja värille.

-

Kun olet lisännyt tekstitysraidan, pääset muokkaamaan sen asetuksia painamalla pientä +-merkkiä, joka on kohdan Tekstitys (1 virtaa) vasemmalla puolen. Esiin tulevasta listasta valitse tekstitysvirta, jota haluat muokata ja paina hiiren kakkospainiketta sen päällä. Valitse Muuta tämän tekstityksen asetuksia, jolloin ruutuun ponnahtaa pitkä rivi eri valintatyökaluja. Osa työkaluista voi olla piilossa ja ne nähdäksesi joudut vierittämään ikkunaa. Lisäksi ohjelma näyttää ruudussa tekstityksen ensimmäiset rivit, mistä voi helposti tarkastaa, että kieli on asetettu oikein.

Dialogista pääsee muokkaamaan tekstitysvirtakohtaisesti samoja asioita kuin tekstitysvalintadialogista, eli tekstityksen kielen ja fontin ulkoasuun vaikuttavia asioita. Muutokset saa hyväksyttyä rivin viimeisenä olevasta ruksista tai vaihtoehtoisesti napauttamalla hiirtä missä tahansa kohti ohjelman ikkunaa.

Kappaleiden lisäys ja muokkaus


Kuten jo aiemmin tuli mainittua, voi DivxToDVD 2:ssa jaksottaa videon kappaleisiin joko käsin tai automaattisesti. Paina jälleen +-merkkiä, tällä kertaa kohdan Kappaleet vasemmalta puolen. Ruutuun ilmestyy automaattisesti asetettujen kappaleiden lista. Kun painat oikeaa nappia jonkin kappaleen päällä, voit lisätä tai poistaa kappaleen tai siirtyä Kappalevalintoihin.

Aloitetaan luomalla kappaleita automaattisesti. Valitse Kappalevalinnat, jolloin pääset auenneesta valikosta asettamaan kappaleiden pituuden sekunnin tarkkuudella sekä sen, kuinka pitkä videon tulee vähintään olla, jotta automaattista kappalejakoa käytetään. Automatiikka tekee kappaleita aivan videon alusta asti (ajasta 00:00).

Videon minipituusasetuksen ideana on, ettei tynkävideoihin tule turhaan hölmöjä kappalejakoja (esimerkiksi 7 minuutin videossa kappale viiden minuutin kohdalla tuntuu hieman päättömältä). Ominaisuus on erittäin kätevä silloin, kun käsiteltävänä on useita erimittaisia videoita.

Kirjoittaja: Janne Nissinen

Sisältö