AfterDawn logo

Nero Recode (Nero 7)

Ohjelman käynnistys

Muunnettavien videoiden valitseminen

PSP-asetukset

Pakkaaminen

Videot irtotekstien kera

Ohjelman käynnistys

Nero Recode on todella helppokäyttöinen ohjelma. Nero Recode käynnistyy joko käynnistämällä aluksi Nero Startsmart

jonka jälkeen valitaan Nero Recode

tai käynnistämällä Nero Recode suoraan Käynnistä/Start-valikon Nero -> Photo and Video -> Nero Recode -haaran kautta.

Tämän jälkeen valitaan Recode DVDs and Videos to Nero Digital, jonka jälkeen aukeaa itse ohjelma.

Muunnettavien videoiden valitseminen
josta valitaan Import Files, jonka jälkeen valitaan haluttu video

ja lisätään se Add Title valinnalla. Samalla kertaa voi muuntaa useammankin videon ja videot voi lisätä yksitellen Add Title -valinnalla. Kun kaikki halutut videot on valittu painetaan Close.

PSP-asetukset

Tämän jälkeen valitaan PSP-profiili, jotta videot muutetaan PSP:lle yhteensopivaan muotoon. Tämä tapahtuu valitsemalla Nero Digital Category: -kohdasta Sony Memory Stick Video ja Nero Digital Profile -kohdasta Memory Stick Video (PSP). Fit To Target -kohtaa voi käyttää, jos haluaa saada muistikorttinsa aivan täyteen videota (Nero Recode pitää huolen siitä, että muunnettavat videot pysyvät tämän annetun tilarajan sisällä) ja PSP:n kanssa suositeltava valinta on Flash [muistikortin koko].

Tämän jälkeen voi valita tiedoston lopullisen koon/bitraten liukusäätimellä, valinta tehdään erikseen jokaiselle videolle. (Näitä asetuksia ei ole pakko muuttaa)

Pakkaaminen

Kun valinnat ovat kohdallaan jatketaan eteenpäin Next-napilla.

Jos PSP ei ole liitettynä tietokoneeseen, tulee kyseinen ilmoitus. Videoita ei ole pakko siirtää suoraan PSP:lle, vaan sen voi tehdä myös itse myöhemmin.

Seuraavana valitaan minne video(n/t) haluaa tallentaa. Tässä on valittu tallennus kiintolevylle.

Jos PSP on liitettynä tietokoneeseen, valitsemalla PSP tallennuskohteeksi, menevät videot automaattisesti oikeaan paikkaan.

Viimeinen asetus jota voi muokata on haluaako videot pakattavan 1-pass vai 2-pass asetuksella. 1-pass on huomattavasti nopeampi, mutta 2-pass tekee parempilaatuisen videon. 1-pass riittää yleensä aivan mainiosti.

Kun kaikki on kohdallaan painetaan Burn-nappia, ja videoiden muuntaminen alkaa. Mitään ei polteta vaikka napissa (Burn) näin lukeekin =)

Videot irtotekstien kera

Nero-tuoteperheen 7-version video-ohjelmissa irtotekstitykset saa toimimaan FFDshow:n tai VobSub:in avulla (eli samalla tavalla kuin irtotekstit toimivat mediasoittimissa, kuten Windows Media Player). Neron asennusta täytyy kuitenkin hieman muokata, koska Nero käyttää oletuksena omaa codecia/filteriä videoiden avaamiseen eikä FFDshow:ta/Vobsub:ia.


c:\program files\common files\ahead\dsfilter\NeVideo.ax tiedosto täytyy siirtää muualle kyseisestä kansiosta tai nimetä se vaikka NeVideo.a nimiseksi (tiedostoa ei kannata poistaa, jotta sen saa myöhemmin palautettua takaisin, jos ongelmia ilmenee). Tämä operaatio kannattaa tehdä silloin kun mikään Nero-tuoteperheen video-ohjelma ei ole päällä.

Tämän jälkeen mun_leffa.avi ja mun_leffa.srt tyylillä nimetyt video ja tekstitys yhdistelmät toimivat.

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö