AfterDawn logo

Mediacoder

Ohjelman käynnistys

PSP-asetukset

Muunnettavien videoiden valitseminen

Pakkaaminen

Videot irtotekstien kera

Ohjelman käynnistys

Mediacoderin käynnistys onnistuu Käynnistä-valikon Mediacoder-hakemiston alta.

ja ensimmäisellä kerralla pitäisi aueta internet-selain, josta valitaan Start Medicoder, jonka jälkeen itse ohjelma aukeaa (Do not show this page on next startup estää tämän sivun aukeamisen jatkossa, jolloin itse Mediacoder aukeaa suoraan)PSP-asetukset

Mediacoder on hyvin yksinkertainen käyttää, jos videoihin ei halua tekstityksiä mukaan. Ohjelman käynnistyttyä valitaan aluksi Extensions -> Game consoles -> PSP

Mediacoder saattaa antaa tässä vaiheessa seuraavan varoituksen, joka ohitetaan OK-napilla. Remember my choice and do not show this prompt -asetus kannattaa pitää päällä, varsinkin jos Mediacoderia käyttää useilla eri profiileilla, jolloin taataan se, etteivät toisten profiilien tiedot jää taustalle vaikuttamaan uusien profiilien luonteihin

jonka jälkeen aukeaa Mediacoderin oma PSP-asetusvalikko, josta voidaan tarvittaessa muuttaa muunnoksessa käytettäviä asetuksia.

Format-kohdasta voidaan ottaa MPEG-4 SP- tai MPEG-4 AVC -valinta (AVC:lla saavutetaan parempi kuvanlaatu, mutta pakkaus kestää kauemmin). Resolution-kohdasta valitaan haluttu resoluutio, vaihtoehdoista 480x272 on hyvä laajakuvavideoille ja 320x240 tavallisen kuvasuhteen videoille. Video Quality -kohdasta voi nostaa videon bitratea (eli parantaa kuvanlaatua ja kasvattaa tiedostokokoa, tarkka kbps arvo näkyy alapuolella), Audio Quality -kohdasta voi tehdä saman ääniraidalle.

Mediacoder osaa myös siirtää videot automaattisesti PSP:lle. Jos PSP on kiinni tietokoneessa, näkyy siitä ilmoitus (esimerkkikuvassa PSP EI ole kytkettynä koneeseen, jolloin ohjelma ilmoittaa PSP is not connected).

Transfer files to PSP after done -valinta siirtää videot PSP:lle muuntamisen jälkeen. Muussa tapauksessa videot tallennetaan oletuksena samaan kansioon lähdevideon kanssa.

Muunnettavien videoiden valitseminen

Tämän jälkeen voidaan ohjelman pääikkunasta lisätä videot, jotka halutaan muuntaa PSP:lle. Add file -valinnalla lisätään yksittäinen tiedosto muunnettavaksi ja Add Folder -valinnalla lisätään yksittäisen hakemiston kaikki videot.

Pakkaaminen

Kun halutut videot on lisätty aloitetaan muuntaminen. Tämä tapahtuu valitsemalla Transcode -> Start Transcoding

Videot irtotekstien kera

Mikäli irtotekstit haluaa kiinteästi mukaan täytyy PSP:lle tehdä yksi alkuvalmistelu. Tämä on elokuvan ja tekstityksen nimeäminen samalle tiedostonimelle, eli esimerkiksi elokuvan_nimi.avi ja elokuvan_nimi.srt. Valitettavasti irtotekstin koon säätäminen ei toimi kunnolla toistaiseksi, joten tekstitys saattaa näkyä liian pienenä/suurena. Mediacoderin oman PSP-asetusvalikon kautta voi tarkistaa tekstien toimimisen painamalla Preview-nappia, jonka pitäisi toistaa video tekstien kanssa.

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö