AfterDawn logo

Ohjelman asentaminen


Asetusten säätäminen oikeille poluille alkaa heti, kun asennat ohjelman. Useat ohjelman käsittelemät tiedostot ovat erikoisia pakkaustavoiltaan, ja kaikki erikoisuudet on huomioitava niitä käsiteltäessä. Asennuksen aikana ohjelma selvittää useilla kysymyksillä, millaisia tiedostoja sen pitää olla valmis työstämään. Ennen kuin asennus etenee tähän tilaan, kysyy ohjelma tavallisia asennukseen liittyviä kysymyksiä, kuten minne ohjelma asennetaan ja luodaanko pikakuvakkeet tai käynnistysvalikon ikoni. Tämän jälkeen saa vielä valita itseään miellyttävän ulkoasun (skinin), ja seuraavaksi ohjelma kysyy jo mainitut selventävät kysymykset.

Tiedostotyypit

Seuraavana asennusohjelma selvittää, millaisia tiedostotyyppejä sillä tullaan käsittelemään. Näillä kysymyksillä määritetään, mitkä tiedostotyypit näkyvät VideoReDo Plussan tiedoston aukaisu -ikkunassa. Tämän kohdan valinnat vaikuttavat ainoastaan näkymään, ei ohjelman ominaisuuksiin. Valinnat on myös muokattavissa myöhemmin. Voit siis huoletta vastata kaikkiin 'kyllä' tai poimia vain varmasti tarvitsemasi tiedostomuodot. Valittavana olevat tiedostotyypit ovat DVR-MS (Windows Media Center Edition), Tivo, Topfield .rec (Topfield PVR) ja CRID (Siemens M740-AV DVB-vastaanotin). Mikäli valitset myös CRID-tyypin tiedostot, pitää lisäksi määrittää tiedostojen tallennuskansio. Kansiota pääsee selaamaan oikealla puolella olevan kuvan mukaisesta näkymästä painamalla keskellä olevan tekstikentän viereistä nappia, jossa on kolmea pistettä (...).

Kun olet vastannut tiedostotyyppejä koskeviin kysymyksiin, on vastattavana vielä muutama lisäkysymys. Ensimmäinen kysymys koskee digitaalisten TV-lähetysten toistoa. Tiedostojen toistaminen vaatii, että ohjelma tallentaa ne oikealla tavalla. Joten jos aiot toistaa tiedostoja VideoReDo Plussalla, tulee tässä valita 'kyllä'. Seuraavaksi valitaan Cut Moden (leikkaustila) ja Scene Moden (kohtaustila) väliltä. Leikkaustilassa valitaan poistettavat videokohdat, kun taas kohtaustilassa valitaan videosta säilytettävät osat. Viimeisenä valitaan, miten päivityksiä haetaan. Voit valita joko automaattisen tarkistuksen ("Yes, automatically check...")), automaattisen tarkastuksen, joka kysyy kuitenkin lupaa ("Yes, but ask for permission...") tai kytkeä päivitystarkastuksen kokonaan pois ("No").

Sarjanumeron syöttäminen

Ohjelma asentaa automaattisesti 15 päivän kokeiluversion. Voit pyytää testiavainta (trial key) vaikket ole ostanutkaan ohjelmaa. Tällöin testijaksosta muistuttava ikkuna ei pomppaa näkyviin aina ladatessasi tai tallentaessasi ohjelmaa. Sekä testiavaimen että ostetun version avaimen saa hankittua ja syötettyä samasta paikasta. Avaa Help-valikko ja valitse Enter Software Key. Testiavaimen saa sähköpostiinsa valitsemalla Help>Request A Trial Key ja syöttämällä sähköpostiosoitteen avautuneelle verkkosivulle. Saatuasi avaimen syötä nimesi ja avaimesi kenttiin ja paina Register Key. Ohjelma pitää käynnistää uudelleen, jotta muutokset astuvat voimaan.

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö