AfterDawn logo

VideoReDo Plus -- asentaminen ja asetukset


VideoReDo Plus on yksi markkinoiden suosituimmista MPEG-editoriohjelmista. Ohjelman suosio perustuu monipuoliseen kykyyn käsitellä ja tuottaa eri tiedostomuotoja sekä helppotajuiseen käyttöliittymään. Ohjelman tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet tulee kuitenkin helposti ohitettua. Tässä oppaassa perehdytään ohjelman asentamiseen sekä asetuksiin ja perussäätöihin, jotka on hyvä tehdä ennen ohjelman käyttöönottoa.

Ennen kuin pureutuu kunnolla VideoReDo Plussan asetuksiin, kannattaa selvittää itselleen mihin ohjelmaa käyttää. Ohjelmalla voi käsitellä MPEG-1 ja MPEG-2-materiaalia ruudun (framen) tarkkuudella. Uudelleenkoodaus on siis mahdollista, joten videota voi leikata myös muualta kuin I-framen kohdalta. Perustason MPEG-editoinnin lisäksi VideoReDo Plus tukee myös useita laite- ja ohjelmistokohtaisia DVR-formaatteja sekä lukiessa että tuottaessa.

DVR MPEGit

Varmaan VideoReDo Plussan yleisin käyttötarkoitus on mainosten poistaminen DVR-nauhoituksista. Ohjelma tukee erikoisia tiedostomuotoja, kuten TiVo:n ja Windows Media Center Edition PC:n tallenteita, ja osaa automaattisesti tunnistaa mainokset. Lisäksi voit editoidessasi peittää osan jokaisesta ruudusta, mikäli mainoksia pitää poistaa ennen katselua.

Muunneltava käyttöliittymä

VideoReDo Plussan käyttöliittymä on muokattavissa omien tarpeiden mukaiseksi. Voit asettaa esimerkiksi merkataanko valinnoilla säilytettävät vai poistettavat videopätkät. Tehdyt editoinnit voi tallentaa projektiksi, joka voidaan ladata myöhemmin uudestaan tai liittää työjonoon. Jopa navigointipainikkeiden säätelemän selausnopeuden voi muokata mieleisekseen.

Ruudun tarkkuudella toimivaa MPEG-editoria voi käyttää myös muihin tarkoituksiin. Sillä voi esimerkiksi liittää yhteen kotivideokameralla kuvattuja tiedostoja. Jos oikein intoutuu panostamaan editointiin, voi editorilla tuottaa I-framet DVD-levyjen kappalejakoja varten. Käyttötavasta ja -tarkoituksesta riippumatta käyttöliittymä kannattaa kuitenkin muokata mieleisekseen. Tällöin ohjelmasta saa varmasti enemmän hyötyä irti tai ainakin sen käyttö omiin tarkoituksiin helpottuu.

Tarvittavat ohjelmat:

VideoReDo Plus v2.5.5.512

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö