AfterDawn logo

5.1 Levyn koosto:


Käynnistä DVDLab pro. Valitse projekti: NTSC tai PAL riippuen kumpi muoto on kyseessä (asetuksen voi muuttaa myöhemminkin "Project settings"-valikosta). Sekä Movie only (en neuvo tässä valikoiden tekoa, mutta jokainen voi halutessaan tehdä ne). Hae Assest-ikkunaan VobDditin tekemät video- ja audiotiedostot.

Raahaa nyt sekä video että audio Movie 1 -ikkunaan. Voit raahata sinne myös useamman ääniraidan jos haluat.

Seuraavaksi tuomme Chapter-tiedoston. Paina Movie1-ikkunassa hiiren oikealla ja valitse Chapters -> Import Chapters ja hae se tekemäsi elokuvan nimi.txt-tiedosto. Paina Proceed.
Ohjelma lisää chapterit ja ilmoittaa lopuksi Finished!

5.2 Tekstien lisäys:


Paina Movie1-ikkunassa Sub 1-painiketta. Aukeaa uusi ikkuna. Määrittele ensimmäiseksi kieli (Subtitle language). Seuraavaksi paina Import ja hae ne aiemmin ajastetut suomenkieliset tekstit. Valitse tekstistä yksi repliikki, joka aukeaa Preview-ikkunaan. Määrittele fontin koko Select font -painikkeella, oletuksena oleva Tahoma 24 on ihan hyvä. Voit myös lihavoida ja määritellä tekstin ulkoasua.
Margins-arvoa muuttamalla voit nostaa tai laskea tekstin paikkaa ruudulla, muista kuitenkin overscan-ilmiö TV:ssä, joka jättää osan reunoilta pois näkyvistä. Eli tekstejä ei kannata laittaa aivan kuvan alareunaan, oletusarvo 48 on yleensä ok. Tarkista myös valinta "Format 16:9" jota kannattaa käyttää 16:9-materiaalilla (ohjelma kysyy millaisesta televisiosta elokuvaa pääasiassa katsellaan), valitse haluamasi. Voit myös valita lisäämäsi tekstin näytettäväksi oletuksena.
Lopuksi paina Generate subtitle stream. Anna teksti-streamille jokin nimi ja ohjelma alkaa luomaan tekstistreamia.
Muista että kun olet kerran luonut tekstistreamin, et saa muuttaa tekstien asetuksista mitään. Jos unohdit jotain tai haluat muuttaa, niin poista tekemäsi stream ja luo kokonaan uusi. Kun stream on valmis, ilmestyy se suoraan Movie1-ikkunaan omalle paikalleen.

5.3 Authorointi:


Nyt on jäljellä enää levyn authorointi. Paina ylhältä Compile-painiketta, aukeaa uusi ikkuna. Määrittele temp-kansio ja lopullinen kohdekansio. Ohjelma herjaa jos tilaa ei ole riittävästi. Kun asetukset ovat kohdallaan, paina START.

Kun homma on aikanaan valmis, löytyy kohdekansiosta valmis VIDEO_TS kansio jonka sisällön voi polttaa vaikka Nerolla tämän ohjeen mukaan..


Versiohistoria


v1.0 - 28.7.2006 ajs

Kirjoittaja: Jari Ketola

Sisältö