AfterDawn logo

1.Kuvan ja äänen irroitus vob-tiedostoista:


Avaa Vobedit ja hae siihen OPEN-napilla elokuvan VIDEO_TS -kansiosta ensimmäinen *.vob-tiedosto jossa elokuva on. Se on ensimmäinen jonka koko on ~1Gigan (valitse ikkunan oikeasta yläkulmasta "Luettelo ja tiedot")

Seuraavaksi paina DEMUX-painiketta. Laita rastit ruutuihin "Demux all video streams" ja "Demux all audio streams". Paina OK. Määrittele tallennuskansio johon video- ja audiotiedostot tallennetaan, tilan tarve on n.4-9 Gigaa.

Ohjelma tekee kohdekansioon tiedostot:
*VTS_01_1.m2v
*VTS_01_1.80.ac3

Audioraitoja saattaa ilmestyä useampia, joista yleensä numerolla 80 nimetty on "oikea" eli yleensä englanti. Lisäksi em. tiedostojen nimet saattavat hieman vaihdella 01-numeron osalta, riippuen mikä oli se ensimmäinen .vob-tiedosto jonka valitsit.

2. Tekstityksen rippaaminen (jos levyltä joku jo valmiiksi löytyy):


Käynnistä Subrip. Valite vasemmalta ylhältä File -> Open VOB(s).
Seuraavassa ikkunassa paina OPEN IFO ja valitse taas se sama *.IFO-tiedosto jossa elokuva oli (jonka avasit Vobedit:ssäkin). Valitse tekstin kieli jonka rippaat ulos, paina START.

Ohjelma lukee tekstityksen kuvat tekstiksi ja sille pitää nyt opettaa mitä kirjainta kukin kuva tarkoittaa. Anna kyseinen kirjain tekstikenttään ja paina ok. Aluksi pitää näppäillä jokainen kirjain, mutta jokainen kirjain pitää opettaa yleensä vain kerran.
(Jos tekstissä on kursivoitua tekstiä tai erikoismerkkejä, niistä ei kannata välittää koska käytämme näitä tekstejä vain uusien ajastamiseen.)

Kun tekstit ovat valmiit, tallenna ne .srt-muotoon. Tarkista kuitenkin ennen tallentamista oikea fps. Näet elokuvan oikean fps:n Subrip:n oikeasta yläkulmasta.

Kannattaa myös tallentaa Characters Matrix file, niin sitä voi käyttää myöhemmin toisessa elokuvassa hyväksi(edellyttää että käytetty fontti on täsmälleen sama).

3.Chapterit:


Käynnistä ChapterXtractor. Valitse FORMAT-sivu. Muuta "Presets"-kohtaan SVCD(hh:mm:ss:cc) ja paina lopuksi OPEN IFO, ja hae taas kerran se sama ensimmäinen *.IFO-tiedosto josta video ja audio VobEdit:llä irroitettiin. Näyttöön pitäisi nyt ilmestyä chaptereiden ajat muodossa: 01:27:36:16.
Tallenna chapterit elokuvan nimi.txt tiedostona painamalla SAVE DATA.

Kirjoittaja: Jari Ketola

Sisältö