AfterDawn logo

Epävirallinen manuaali StreamBox VCR v1.0 beta 3.1:lle


Oletko koskaan tömännyt tilanteeseen, jossa streamattava video- tai audiolähetys on suojattu niin, että voit ainoastaan kuunnella/katsella sitä, muttet voi tallettaa sitä kovalevyllesi? Vastaus ongelmaan on StreamBox VCR, joka on helppokäyttöinen ohjelma jonka avulla voit tallettaa RealAudio, RealVideo, ASF ja ASX-streamit suoraan koneesi kovalevylle.

Vaikka StreamBox VCR:n käyttö on helppoa, sen löytäminen verkosta on asteen verran vaikeampaa, koska RealNetworks ja StreamBox ajautuivat törmäyskurssille ohjelman takia ja StreamBox joutui poistamaan ohjelman levityksestä eikä ohjelmaa enää virallisesti "ole olemassa". Sivuiltamme kyseinen ohjelma kuitenkin löytyy. Ohjelmassa on valitettavana piirteenä se, että joka kerta kun ohjelmaa käytetään se yrittää ottaa yhteyttä StreamBoxin palvelimelle ja koska yhtiö ei tue enää ohjelmaa, käyttö on mahdotonta. Sivuillamme olevassa versiossa on tämän toiminnon poistava ohjelmanpätkä mukana.


StreamBox VCR:n asennus


 1. Imuroi StreamBox VCR tästä linkistä.
 2. Paketin purettuasi, sieltä pitäisi löytyä kaksi tiedostoa: vcr.exe ja intercept.exe. Jos purkuohjelma ei ole luonut sinulle valmiiksi hakemistoa, luo hakemisto nimeltä StreamBox VCR ja kopioi nämä kaksi tiedostoa sinne. Tämän jälkeen siirrä luotu hakemisto ohjelmahakemistoon, yleensä C:\Program Files\
 3. Ohjelman "kotiinsoitto"-toiminnon poistava ohjelmanpätkä sisältää 10 tiedostoa. Kopioi tiedosto nimeltä fr_svcr1b31smf_crack.exe samaan paikkaan jossa nyt ovat kaksi aiemminkin mainittua .exe tiedostoa.
 4. Tuplaklikkaa juuri kopioimaasi tiedostoa ja valitse "Start". Ohjelman pitäisi automaattisesti löytää varsinaisen StreamBoxin .exe-tiedosto, vcr.exe, ja muokata sitä. Kun ohjelma on suorittanut muokkauksen, pitäisi ruudussa näkyä viesti vcr.exe - File successfully pattched [808 bytes written].
 5. Klikkaa "OK"
 6. Tuplaklikkaa vcr.exe -tiedostoa varmistaaksesi että ohjelmaan on tehty tarpeelliset muutokset. Jos muutokset ovat onnistuneet, sinun pitäisi löytää Help-valikon About-valintaa klikkaamalla teksti "StreamBox VCR 1 beta 31 - SMFfix".

Ohjelman käyttö


 1. Jos haluamasi URL on linkki (esim. IE:ssä nuoli yleensä muuttuu kädeksi linkkien päällä), klikkaa oikeaa hiirennappia ja valitse "Copy shortcut".
 2. Jos haluamasi URL ei ole linkki, vaan pelkkä teksti sivulla, "värjää" linkki pitämällä vasenta hiirennappia painettuna ja vetämällä hiirellä linkin yli niin, että koko linkki tulee valituksi. Tämän jälkeen päästä vasemmasta napista irti ja klikkaa oikealla hiirennapilla valitun tekstin päällä ja valitse "Copy"
 3. Avaa StreamBox VCR tuplaklikkaamalla vcr.exe -tiedostoa
 4. Valitse StreamBoxin valikosta Edit ja sen alta Paste Link
 5. Tiedosto lisätään samantien imuroitavien tiedostojen listaan. Jos haluat, voit valita eri hakemiston johon tiedosto talletetaan. Voit myös ikkunassa näkyviä välilehtivalikoita käyttämällä muutella StreamBoxin asetuksia ja imurointiin vaikuttavia tekijöitä. Muista tarkistaa ennenkaikkea "Time" ja "Connection"-välilehtien asetukset.
 6. Klikkaa "OK". Streamin imurointii alkaa samantien.
 7. Tarkistaaksesi imuroitavan tiedoston tilan ja muita tietoja, klikkaa tiedoston nimeä StreamBoxin pääikkunassa.
 8. Jos haluat muuttaa imurointiin liittyviä asetuksia kesken siirron, klikkaa oikealla hiirennapilla tiedoston nimeä StreamBoxin pääikkunassa ja valitse "Properties" -- tässä ikkunassa ovat samat tiedot kuin aiemmassa kohdassa jossa asetit alkuperäiset tiedot.
 9. Kun tiedoston siirto on valmis, tulee tiedoston nimen viereen pieni "väkänen" merkiksi tästä.
 10. Useampien tiedostojen siirtoon valitset vain tiedostot yksi kerrallaan ja lisäät ne StreamBoxin imurointijonoon samalla tavalla kuin aiemmin kuvattiin yhden tiedoston lisäystä.

Lisäksi


Jos jokin tuntuu vieläkin tökkivän, kannattaa kysyä neuvoa keskustelualueiltamme -- vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny