AfterDawn logo

Spotify käyttöön ilman kutsua

Johdanto


Spotify on beta-asteella oleva musiikkipalvelu, jonka kautta pääsee kuuntelemaan erittäin laajaa musiikkivalikoimaa - vieläpä täysin laillisesti. Palvelusta on olemassa maksullinen premium-versio ja ilmainen mainosrahoitteinen versio. Betavaiheessa olevan Spotifyn ilmaisversion käyttöönotto vaatii kutsun (engl. invite), jonka voi saada joko premium-tilin ostaneelta käyttäjältä tai joltain kutsuja jakelevista sivustoista. Tällä hetkellä helpoin ja varmin tapa saada kutsu on Statoilin kampanjakutsu, johon perehdytään ensimmäisenä. Statoilin kutsut ovat ainakin toistaiseksi loppuneet.

Mikäli haluat tietää lisää Spotifyn toiminnasta ja taustoista, lue Spotifyn koekuuntelusta kertova artikkelimme.

Spotify käyttöön Statoilin kampanjakutsulla

HUOM! Tämä menetelmä ei välttämättä enää toimi. Ainakin viimeksi tarkistettaessa (3.3.2010) olivat kutsut loppuneet. Tästä ilmoitettiin norjankielisellä tekstillä "dessverre, ikke flere igjen". Kannattaa toki käydä aika ajoin tarkistamassa, onko tilanteeseen tulossa muutosta.

Etsimme uusia tapoja saada Spotify käyttöön. Mikäli itse löydät toimivan proxyn tai tiedät vaihtoehtoisen reitin, jaa tieto meillekin (yksityisviestillä tai keskustelualueillamme)!


1. Siirry osoitteeseen http://www.statoil.com/heroes/en/byLarm2010/Pages/default.aspx.

Sivusto on norjankielinen, mutta ei syytä huoleen. Kutsun saaminen on erittäin yksinkertaista.

2. Paina vihreää "Register deg nå!"-nappia sivun alareunasta.

3. Paina yläpuolelle avautunutta uutta "Register deg nå!"-nappia.

4. Syötä ruutuun ilmestynyt merkkijono kenttään (isot ja pienet merkit huomioiden) ja paina "Sjekk gyldighet"

Syötettävät merkit ovat vasemmassa reunassa ja ne tulee syöttää kenttään, jossa lukee "<-- Tast in koden här". Mikäli et saa merkeistä selvää, voit ladata uudet merkit painamalla linkkiä "Klikk her for å få nytt bilde".

Mikäli syötit merkit oikein, tulee seuraavaksi alla olevan kuvan mukainen onnittelunäkymä:

Nyt voit joko kopioida annetun rekisteröintilinkin myöhempää käyttöä varten tai edetä suoraan Spotifyn verkkosivuille rekisteröimään tunnuksesi. Suositeltavaa on edetä suoraan rekisteröintiin, ja niin tässäkin oppaassa oletetaan toimittavan.

5. Siirry Spotifyn rekisteröintisivulle "Åpne Spotify" -linkistä.

Nyt eteesi avautuu alla olevan kuvan mukainen englanninkielinen rekisteröintisivu, jolla voit luoda omat tunnuksesi Spotifyn käyttöä varten.

6. Luo Spotify-käyttäjätili ja lataa ohjelma.

Tästä eteenpäin rekisteröinnissä ei ole mitään ihmeellistä, vaan homma etenee suoraviivaisesti. Sinun tulee vain syöttää haluamasi käyttäjätunnus, salasana ja sähköpostiosoite (sekä muut tarvittavat tiedot). Hyväksyttyäsi tiedot pääset lataamaan ja asentamaan ohjelman koneellesi.

Ja se on siinä! Muuta ei tarvitse tehdä. Jos huomaat oppaassa virheen, niin voit ilmoittaa siitä meille (yksityisviestillä). Mikäli sinulla taas on ongelmia tunnuksen luonnissa ja Spotifyn asentamisessa, kannattaa apua kysellä keskustelualueillamme.

Sivustoja, joilta voi saada kutsun


Muutamat sivustot jakelevat kutsuja Spotifyyn. Kutsuja on saatavana vaihtelevasti.

http://spotify.mikromann.net/
http://spotify.fleo.se/
http://spotify.rejected.se/

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö