AfterDawn logo

Tallenteen muunto


Kun halutut operaatiot ovat valittu, on aika käsitellä tallenne. Jos et ole vielä siirtynyt Process -> prepare >> -kohtaan niin siirrytään nyt sinne.

Josta aukeaa uusi ikkuna, jonka kautta itse tallenteen käsittelyn voi aloittaa.

Kannattaa tarkistaa että Action-kohdassa on valittuna demux ja sitten vain painetaan Process-nappia.

Tämän jälkeen kone käsittelee tallennetta muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin, riippuen tallenteen pituudesta ja koneen laskentatehoista. Ikkunassa vilisee tekstiä, joka kertoo missä mennään ja mahdollisista virheistä.

Lopputuloksena syntyvät tiedostot ilmestyvät kun kaikki toimenpiteet on tehty tallenteelle. Esimerkissä saatiin ulos yksi video- ja audioraita sekä kaksi tekstitysraitaa. Alkuperäistä tiedostoa ei siis muokata mitenkään.

Nyt pitäisi samassa hakemistossa mistä tallenne valittiin (tai jos vaihdoit tallennushakemistoa, niin siellä) olla irtotiedostoina video-, ääni- ja tekstitysraidat.

Mahdollisia ongelmia esim. Handan- ja Humax-boksien tallenteissa



ProjectX saattaa käsitellä oletusasetuksilla tiettyjen tallentavien digiboksien tallenteet väärin. Tämän huomaa siitä, että ProjectX:n lokiin tulee runsaasti virheilmoituksia operaation aikana, jonka lisäksi ulostulevat tiedostot eivät toimi oikein. Ongelma korjaantuu yleensä special-välilehden (löytyy PreSettings -> PreSettings) asetuksilla, joista Handanin bokseille valitaan TS: Finepass file format adoption tai vastaavasti Humaxin bokseilla TS: Humax file format adoption.


Loppusanat


Nyt DigiTV-tallenteen käsittely on saatu osittain valmiiksi ja seuraava vaihe on tiedostojen muunto sopivaan formaattiin, esim. DVD-Video-levylle tai iPod-soittimeen. Jos ohjelman käytössä tulee ongelmia tai on jotain kysyttävää niin keskustelualueen Digitaalinen video ja DigiTV alueilta löytyy toivottavasti apua.

Jos oppaassa on jotain virheitä tai haluat ehdottaa siihen jotain muutoksia, ota yhteyttä yksityisviestillä (vaatii Afterdawn-käyttäjätunnuksen ja kirjautumisen) tai käytä palautelomaketta.

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö