AfterDawn logo

Laitetietojen vertailu

Eri laitteiden mahdollisimman helppo vertailu on koko laitetietokannan päätarkoitus. Siksi laitteiden poiminta vertailuun ja vertailukoriin siirtyminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Tällä sivulla käydään tiiviisti läpi, miten laitteet poimitaan vertailuun. Laitevertailussa voi verrata keskenään samanaikaisesti kahden tai kolmen laitteen tietoja keskenään. Edellytyksenä vertailulle on, että laitteet kuuluvat samaan laiteryhmään. Tämä on toki loogista, sillä eihän olisi kovinkaan mielekästä verrata esimerkiksi kovalevyn ja digiboksin ominaisuuksia keskenään.

Laitteiden poiminta vertailukoriin

Vertailun ensimmäinen vaihe on poimia halutut laitteet vertailukoriin. Helpoiten tämä tapahtuu laiteryhmä-näkymän kautta. Vertailukori on nähtävissä laiteryhmäsivun yläreunassa (perustieto-osiossa). Viereisestä kuvasta näet, miltä kori näyttää tyhjänä.

Etsi hakutoimintojen avulla tai selaamalla listauksesta ensimmäinen laite, jota haluat verrata. Lisää laite koriin rastittamalla valintalaatikko laitteen rivin vasemmasta reunasta (kts. kuva vasemmalla).

Kun olet valinnut laitteen, ilmestyy laitteen tiedot yläreunan vertailukoriin. Laitteen nimi toimii myös vertailukorissa linkkinä laitteen tietoihin. Kuten huomaat, on vertailukoriin nyt ilmestynyt myös "vertaa"-nappi. Nappia ei kuitenkaan voi vielä painaa, sillä laitteita on valittuna vasta yksi. Laitteen saat halutessasi pois vertailukorista tyhjentämällä nimen vieressä olevan valintaruudun. Vaihtoehtoisesti voit myös poistaa valinnan laiteriviltä, jolta laitteen alun perin listaan lisäsitkin. Koko listan saat tyhjennettyä vertailukorin alapuolella olevasta "Tyhjennä valinnat" -linkistä.

Kun valitset koriin vielä yhden tai kaksi laitetta lisää, aktivoituu vertailukorin Vertaa-nappi. Painamalla nappia pääset siirtymään varsinaiselle vertailusivulle.

Vertailu-sivu

Vertailu-sivun näkymä muistuttaa laitekohtaista tekniset tiedot -välilehteä. Näkymää hallitsevat laitteiden tekniset tiedot, jotka on esitetty taulukossa riveittäin. Erona yhden tuotteen tietosivuun on se, että nyt näkymässä on rinnakkain vertailuun valittujen tuotteiden tiedot, jolloin ominaisuuksia on helppoa verrata.

Mikäli haluat vaihtaa vertailusta yhden laitteen johonkin toiseen, onnistuu se suoraan vertailusivullakin. Jokaisen tuotteen kohdalla on heti tuotekuvan alapuolella alasvetovalikko, josta löytyy koko laiteryhmän tuotevalikoima. Mikäli vain muistat haluamasi tuotteen mallimerkinnän, on tämä ehdottomasti nopein tapa muokata vertailua.

Sivun alareunassa on linkki, josta pääset palaamaan laiteryhmän etusivulle. Voit siirtyä sinne myös mitä muuta kautta tahansa menettämättä vertailuun keräämääsi laitekoria. Järjestelmä on rakennettu siten, että se muistaa tuotteet koko istuntosi ajan.

Laitteen lisääminen vertailuun laitekohtaisen sivun kautta

Laitteen voi lisätä vertailuun myös laitekohtaisen sivun kautta "Vertaa"-linkistä. Huom! tämän linkin painaminen kuitenkin poistaa aiemman vertailukorin, joten laitekohtaisen sivun linkkiä ei voi käyttää olemassa olevan korin muokkaamiseen.

Usean laiteryhmän vertailu samanaikaisesti

Vaikka eri laiteryhmien laitteita ei voi verrata keskenään, voi usean laiteryhmän tuotteita verrata yhtä aikaa. Järjestelmä on rakennettu siten, ettei laitevertailu sekoita eri ryhmien vertailukoreja keskenään. Voit siis esimerkiksi olohuoneen viihdekeskusta suunnitellessasi käydä digiboksien vertailun ohessa tarkistamassa, mistä taulutelevisioista löytyy tarkoituksiisi sopivat liittimet.

Järjestelmä ei myöskään unohda vertailukoriesi sisältöä, vaikka kävisit välissä muilla AfterDawnin sivuston osa-alueilla. Voit siis huoletta käydä lukemassa uutisia, oppaita tai vaikka osallistumassa keskusteluihin, kun vertailun kahlaaminen alkaa puuduttamaan, mutta haluaisit jatkaa sitä vielä myöhemmin.

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö