AfterDawn logo

Laitekohtainen sivu

Siirry seuraavaksi laitekohtaiselle sivulle napauttamalla laitelistasta jonkin laitteen nimeä. Ruudulle avautuu laitteesta riippuen suunnilleen tämän tekstin oikealla puolella olevan kuvan mukainen näkymä.

1. alue: Laitteen perustiedot

Näkymän yläreunassa (kuvassa numerolla yksi merkitty alue) on laitteen perustiedot. Niihin kuuluu laitteen nimen ja kuvan lisäksi valmistaja, laiteryhmä, laitetyypistä riippuvat perustiedot sekä hinta ja arvosana, mikäli ne ovat saatavilla. Laitteen saama arvosana ilmoitetaan tähtinä (0-5), lisäksi ilmoitetaan montako ääntä laitteelle on annettu. Yläosassa on myös mahdollisuus linkit laitteen arvostelun tekemiseen, vertailukoriin lisäämiseen ja ostolistaan lisäämiseen.

2. alue: Tekniset tiedot, hintavertailu, käyttäjäarviot ja linkit

Numerolla kaksi merkityltä alueelta löydät laitteen tarkat tekniset tiedot, käyttäjien arviot laitteesta, hintavertailun vertailussa mukana olevien kauppojen osalta sekä linkit mahdollisen lisätiedon pariin. Tiedot on jaettu välilehtiin, jotka ovat nähtävissä aivan alueen yläreunassa välittömästi laitteen perustietojen alla. Välilehdeltä toiselle pääset siirtymään napauttamalla välilehden otsikkoa. Aktiivisen välilehden otsikko on kellertävällä taustalla, kun muiden välilehtien otsikot ovat sinisellä taustalla.

Tekniset tiedot -välilehdellä on riveittäin listattuna kyseisen laitteen tarkat tekniset tiedot niiltä osin, kun ne ovat tiedossa. Mikäli jokin tieto puuttuu, on kyseisessä kentässä teksti "Ei tiedossa. Auta palveluamme ja täydennä tietoja tämän linkin kautta.". Kuten tekstikin sanoo, niin käyttäjien apua tietojen täydentämisessä kaivataan, ja tiedot pääsee syöttämään kyseistä linkkiä napauttamalla. Termistö luonnollisesti vaihtelee laiteryhmästä riippuen sen mukaan, mitkä tiedot ovat kyseisessä laiteryhmässä oleellisia. Keskeisimmät termit ovat selitettynä sivun alareunassa. Selitetyt termit on merkitty listaukseen pienellä kysymysmerkillä tietorivin otsakkeen perään. Kysymysmerkki toimii myös linkkinä, josta pääset siirtymään sivun alareunaan.

Hintavertailu-välilehdellä näkymä muuttuu myös yläosan perustietojen osalta. Laitteen kuvan sijaan näkymän oikeassa reunassa on nyt keltaisella pohjalla graafi, jossa on esitetty laitteen hintahistoria edellisinä kuukausina alimman, ylimmän ja keskihinnan osalta. Samaisen laatikon yläreunassa on rekisteröityneillä käyttäjillä mahdollisuus aktivoida hintavahti, joka ilmoittaa sähköpostitse kun laitteen hinta alittaa toivotun rajan. Hintavahti pysyy voimassa korkeintaan 3 kuukautta, mikäli tuote ei saavuta antamaasi tavoitehintaa. Kun tuote saavuttaa tavoitehinnan, se poistuu käytöstä automaattisesti, lähetettyään ensin sähköpostiosoitteeseesi ilmoituksen hintarajan alittumisesta. Teknisten tietojen tilalla hintavertailusivulla esitetään kauppakohtainen listaus laitteiden hinnoista sekä päiväys, jolloin hintatiedot on päivitetty. Jokaisen kaupan kohdalla hinta toimii linkkinä, josta pääset siirtymään suoraan tuotteen sivulle kyseiseen verkkokauppaan.

Käyttäjäarviot-välilehti sisältää nimensä mukaisesti käyttäjien sanalliset arviot laitteesta. Jokaisesta laitteesta on ilmoitettu yleisarvosana, vastine rahoille sekä kirjallinen arvio, jota ei kuitenkaan ole pakko laatia laitetta arvostellessaan. Nämä kirjalliset arviot voivat kuitenkin olla kullanarvoinen tietolähde, kun olet tekemässä omaa ostopäätöstäsi, joten ne kannattaa ehdottomasti lukea. Mikäli sinulla on itselläsi käyttökokemuksia kyseistä laitteesta, voit tämän sivun alareunassa kirjoittaa oman arviointisi laitteesta.

Linkit-välilehden alta löydät laitteeseen/laiteryhmään liittyviä linkkejä muualle sivustoomme. Esimerkiksi taulutelevisiot on linkattu taulutelevision osto-oppaaseemme ja keskustelualueen taulutelevisio-osioon.

Keskustelu-välilehdeltä löydät linkit keskustelualueemme aiheisiin, joissa on käsitelty kyseistä laitetta. Sivulla on myös nappi, josta pääset luomaan uuden viestiketjun laitteeseen liittyen, mikäli katsot sen tarpeelliseksi.

3. alue: Ostoslista, hintatiedot ja pikalinkit

Laitesivun oikeassa reunassa olevat tiedot ovat samat välilehdestä riippumatta. Ylimpänä on aina linkki Ostoskoriin ja sen alapuolella eri kauppojen hintatiedot. Poikkeuksena tähän on hintavertailu-välilehti, jolla hintatietoja ei esitetä sivupalkissa. Alempana sivulla on pikalinkit suosittuihin laitteisiin, uutisiin ja muuhun AfterDawnin sisältöön.

4. alue: Keskeinen sanasto ja linkit

Sivun alareunassa oleva tieto muuttuu välilehdestä riippuen. Alareunassa on aina linkit laitteen arvosteluun, tietojen muutos- ja korjausehdotusten tekemiseen sekä AfterDawnin keskustelualueelle. Tekniset tiedot -välilehdellä alareunassa on myös selitetty laiteryhmän kannalta keskeisiä termejä.

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö