AfterDawn logo

Laiteryhmäkohtainen sivu

Siirry seuraavaksi päävalikosta tarkastelemaan jotain laiteryhmää, kuten esimerkiksi taulutelevisioita. Vasemmalla on jälleen esitetty pienennetty näkymä laiteryhmäsivusta, ja kuvasta on rajattu erilleen neljä osakokonaisuutta. Tarkastellaan näiden rajausten avulla, mitä kaikkea laiteryhmäsivulta löytyy.

1. alue: Sivun otsaketiedot, hakukenttä, vertailukori ja laitteiden ehdottaminen tietokantaan

Laiteryhmäsivun yläreunassa on koko sivustolta tuttuun tyyliin ensin oranssilla taustalla ja valkoisella tekstillä sivun pääotsikko (Laitevertailu), jonka alapuolella on varsinaisen sisältösivun tarkempi otsikko (laiteryhmän nimi, esimerkiksi "Taulutelevisiot"). Sivun yläreunassa on myös lyhyt kuvaus laiteryhmästä sekä linkkejä mahdollisen lisätiedon pariin. Sivun yläreunassa on lisäksi harmaalla pohjalla oleva hakukenttä (Hae/Suodata tuloksia). Perustilassaan tämä hakukenttä toimii samanlain kuin laitevertailun pääsivun hakutoiminto, mutta laatikon alareunan linkistä pääsee myös tarkennettuun hakuun. Tarkennetut haut on räätälöity eri laiteryhmille, joten niillä voi tehdä huomattavasti tarkempia laiteryhmän sisäisiä hakuja. Voit esimerkiksi hakea taulutelevisioista ne, joissa on sisäänrakennettuna haluamasi tyyppinen digiviritin ja tarpeidesi mukaiset liittimet.

Hakukentän vieressä on toinen harmaa laatikko, vertailukori. Vertailukoriin voit kerätä laiteryhmästä 2-3 laitetta ja verrata niiden ominaisuuksia kätevästi yhdellä silmäyksellä. Vertailukorin, samoin kuin muiden ominaisuuksien, käyttö esitellään tarkemmin tämän oppaan seuraavilla sivuilla. Välittömästi haku- ja vertailukorilaatikoiden alapuolella on linkki, josta pääsee ehdottamaan laitetta kyseiseen laiteryhmään.

2. alue: laitelista

Laiteryhmäsivun kuvasta numerolla kaksi merkitty alue sisältää listauksen laiteryhmän laitteista. Mikäli laitteita on enemmän kuin viisitoista, jaetaan ne useammalle sivulle. Tällöin listauksen yläpuolelle ilmestyy teksti Sivu: ja sinisiä numeroituja laatikoita, joita napauttamalla voit siirtyä listauksen eri sivujen välillä. Käytettävissä on myös edellinen/seuraava -painikkeet. Sivulistauksen alla on tieto siitä, mitkä laitteet ovat nyt näkyvissä ja montako laitetta listauksessa yhteensä on. Saman rivin oikeassa reunassa on valinnat, joilla listauksen tiedot voi järjestää joko valmistajan/mallin, suosion (oletus), hinnan tai käyttäjien antaman arvosanan mukaan.

Itse laitetiedot ovat rajattu alueeseen, jonka otsikkopalkki on harmaa. Voit halutessasi järjestää tiedot myös napauttamalla sitä otsikkoa, jonka tietojen perusteella haluat tiedot järjestää. Voimassa oleva valintakriteeri on merkitty alaspäin osoittavalla nuolella. Jokaisesta laitteesta on merkitty listaukseen nimi, perustiedot, käyttäjien antama arvosana, hinta sekä kuva, jos se on saatavilla. Vasemman reunan keltaista pohjaväriä vasten olevalla valintaruudulla laitteen saa lisättyä vertailulistalle. Rivin oikeassa reunassa taas on pieni vihreä plus-nappi, jolla saat lisättyä laitteen omalle ostoslistallesi. Laitekohtaisia tietoja pääset tarkastelemaan napauttamalla laitteen nimeä.

3. alue: ostoslista ja linkit

Sivun oikeassa reunassa on ylimpänä linkki ostoslistaan (mikäli sellainen on luotu). Tämän alapuolella on pikalinkit eri laiteryhmien välillä liikkumiseen (nykyisen laiteryhmän erottaa paksummasta kirjasimesta). Laiteryhmälinkkien alapuolella on jälleen listattuna suosituimmat laitteet sekä tuoreimmat uutiset ja ohjelmapäivitykset sivustolta.

4. alue: alareunan täydentävät tiedot

Sivun alareunasta löydät jälleen linkin, josta pääset ehdottamaan uutta laitetta vertailuun. Tämän alapuolella on listaus, jossa selitetään yleisemmät kyseiseen laiteryhmään liittyvät termit. Listaus voi olla kätevä pika-apu, jos sormi meinaa mennä suuhun teknisen sanaston kanssa. Kattavammat kuvaukset kaikista termeistä löydät luonnollisesti AfterDawnin sanastosta.

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö