AfterDawn logo

Laitevertailun ominaisuudet ja käyttöopas


AfterDawnin laitevertailu on kattava viihde-elektroniikkaan keskittynyt laitetietokanta, joka palvelee kaikkia viihde-elektroniikasta kiinnostuneita sekä uusia laitehankintoja suunnittelevia suomalaisia. Laitevertailu on luonnollisesti suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi, eikä sen hyödyntämiseen välttämättä tarvitse ohjekirjaa. Kaikkine ominaisuuksineen ja mahdollisuuksineen järjestelmä on kuitenkin jo niin laaja, että kaikkien ominaisuuksien löytäminen voi etenkin uusille käyttäjille olla haastavaa.

Tämän oppaan tarkoituksena on vastata yleisimpiin laitevertailuun liittyviin kysymyksiin ja samalla toimia kattavana käyttöoppaana. Oppaassa esitellään laitevertailun peruskäyttöön, kuten tietokannan selailuun ja hakujen tekemiseen. Lisäksi perehdymme erikoisempiin ominaisuuksiin, kuten ostoslistan luontiin.

Oppaan sisältö

Tämä opas jakautuu alasivuihin aihepiirien mukaan:


  • Johdanto ja yleistä laitevertailusta (tämä sivu)

  • Laitevertailun pääsivu

  • Laiteryhmäkohtainen sivu

  • Laitekohtainen sivu

  • Laitetietojen vertailu

  • Ostoslistan luominen, tallentaminen ja muokkaaminen


Tämän sivun jälkeiset kolme sivua esittelevät laitevertailun rakennetta käyden läpi mistä löytyy mitäkin. Samalla esitellään perustoimintoja. Hyödyllisimpiä ovat kuitenkin kaksi loppusanoja edeltävää sivua. Niillä käydään läpi varsinainen vertailuosuus sekä ostoslistojen käyttö.

Voit halutessasi lukea koko oppaan kerralla yhtenä kokonaisuutena, jolloin saat varmasti kattavan kuvan laitevertailusta. Yleisempi tilanne lienee kuitenkin on, että oppaan puoleen käännytään vasta sitten, kun laitevertailun kanssa tulee ongelmatilanne vastaan. Tällöin kiinnostusta tai tarvetta koko oppaan lukemiseen ei ole, vaan pelkästään yhden ongelman ratkaisemiseen. Opas on pyritty kirjoittamaan siten, että lukeminen ja tiedon etsiminen on mahdollisimman vaivatonta molemmissa yllä esitetyistä tapauksista.

Yleistä

Kuten jo mainittiin, laitevertailun ideana on luoda viihde-elektroniikkaan keskittynyt laitetietokanta palvelemaan kaikkia viihde-elektroniikasta kiinnostuneita sekä uusia laitehankintoja suunnittelevia suomalaisia. Laitevertailu on siis erinomainen tietolähde, kun haluaa nopeasti ja tehokkaasti verrata eri valmistajien laitteiden ominaisuuksia keskenään.

Laitevertailun kehittämisessä AfterDawnin käyttäjät ovat avainasemassa. Käyttäjät voivat ylläpitää tietokantaa korjaamalla laitteiden tietoja, ehdottamalla listalle uusia laitteita ja ennen kaikkea arvostelemalla tietokannasta jo löytyviä laitteita. Kuten kaikki laitehankintoja tehneet hyvin tietävät, on kaikkein arvokkain tieto juuri muiden käyttäjien kokemukset laitteen jokapäiväisestä käytöstä. Lisäksi kuuntelemme käyttäjien toiveita siitä, miten laitevertailua tulisi kehittää.

Laitevertailu yhdistyy myös jälleenmyyjiin tarjoamalla laitteille hinnat sopimuskauppojemme päivittäin päivittyvistä hintatiedoista.

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö