AfterDawn logo

Kuinka varmuuskopioin Blu-ray-elokuvia kiintolevylleSivu 3 -- Siirry

Blu-ray-elokuvia on suojattu toistaiseksi parilla eri menetelmällä. Ensimmäinen näistä on AACS-suojaus, jonka kiertäminen onnistuu useilla eri ohjelmilla. Toinen on BD+-kopiointisuojaus, jonka kiertäminen luotettavasti kaikkien elokuvien kohdalla onnistuu ainoastaan AnyDVD HD -ohjelmalla.

AnyDVD HD on saatavilla olevista ohjelmista helppokäyttöisin ja varmatoimisin. Valitettavasti ohjelma on maksullinen, jonka lisäksi se ei toimi Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä.

Windows-käyttäjille toinen vaihtoehto on ilmainen DVDFab HD Decrypter -ohjelma, jonka avulla onnistuu kopiosuojauksien poistaminen useimmista Blu-ray-elokuvista.

Vaihtoehtoinen ohjelma on Javalla toteutettu DumpHD, jossa Blu-ray-tuki on ollut mukana ohjelman 0.60-versiosta asti. DumpHD-ohjelman avuksi tarvitaan aacskeys-ohjelman tarjoamia kirjastoja (.dll Windowsille, .so Linuxille ja .dylib Mac OS X:lle), jotka kopioidaan DumpHD-ohjelman hakemistoon. Kopiointisuojauksien kiertämiseksi pitää aacskeys-ohjelmasta olla käytössä vähintään 0.4.0-versio. Blu-ray-elokuvien purkamiseen käytetty AACS-salausavain kirjoitetaan puolestaan KEYDB.cfg-tiedostoon. BD+-suojauksella varustettujen elokuvien kopiointisuojauksien poistamista varten pitää DumpHD-ohjelman kaveriksi hankkia BDVM Debugger -ohjelma.

DumpHD-, BDVM Debugger- ja aacskeys-ohjelmien uusimmat versiot voi etsiä itselleen Doom9-foorumin kautta.

Valitettavasti tarkempia neuvoja ohjelmien käyttöön ei voi antaa nykyisen lainsäädännön takia.

Kuinka varmuuskopioin Blu-ray-elokuvia kiintolevylleSivu 2 -- Siirry

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö