AfterDawn logo

Kuinka muutan DVD-elokuvat MP4-muotoon H.264/AVC-videolla ja AAC-audiollaSivu 3 / 5 -- Siirry sivulle 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Nero Recode (Nero 8)


  1. Ohjelman käynnistys

  2. Muunnettavien videoiden valitseminen

  3. Pakkausasetukset

  4. Tekstit mukaan

  5. Pakkaaminen


1. Ohjelman käynnistys

Nero Recode käynnistetään Käynnistä/Start-valikon kautta valitsemalla Ohjelmat/Programs -> Nero 8 -> Nero Recode

Sitten valitaan Recode DVDs and Videos to Nero Digital, jonka jälkeen aukeaa itse ohjelma.

2. Muunnettavien videoiden valitseminen

Nero Recoden ulkoasu ei ole juuri muuttunut aikojen saatossa, joten tuttuun tyyliin seuraavana on vuorossa muunnettavien videoiden valinta.

Tämä onnistuu Import Files -napilla.

Auenneesta Import Title -ikkunasta voimme sitten valita minkä videon haluamme muuntaa. Kun haluttu tiedosto on löytynyt, lisätään se muunnettavien listaan Add Title -napilla. Jos haluat muuntaa kerralla useampia videotiedostoja niin valitse uusi videotiedosto ja paina jälleen Add Title. Kun kaikki halutut tiedostot on valittu, painetaan Close, jolloin päästään takaisin Recoden päävalikkoon.

3. Pakkausasetukset

Tämän jälkeen valitaan Nero Digital AVC -profiili, jotta videot muutetaan MP4-muotoon. Tämä tapahtuu valitsemalla Profile Category: -kohdasta Nero Digital ja Profile: -kohdasta Nero Digital AVC. Encoding method: -kohdasta kannattaa valita High Quality (2-pass), jotta videolle saadaan paras mahdollinen kuvanlaatu. Fit To Target -kohtaa voi käyttää, jos haluaa saada esimerkiksi CD-levyn täyteen videota (Nero Recode pitää huolen siitä, että muunnettavat videot pysyvät tämän annetun tilarajan sisällä, tosin jos CD-levyn haluaa aivan täyteen videota, kannattaa käyttää Custom-valintaa ja laittaa kooksi 700 megatavua).

Tämän jälkeen voimme valita tiedoston lopullisen koon/bitraten liukusäätimellä, valinta tehdään erikseen jokaiselle videolle, joka halutaan muuntaa. Oletusvalintoja ei ole pakko muuttaa.

4. Tekstit mukaan

Jos haluat ottaa DVD:llä olevat tekstitykset kuvamuotoisina mukaan MP4-tiedostoon, niin siirrytään valitun videon kohdalla Subtitle-välilehteen (jos Subtitle-välilehteä ei näy, on valittuna väärä pakkausprofiili) ja valitaan haluttu kieli Main Subtitle Track -kohtaan. Secondary Subtitle Track -kohdasta voimme valita tarvittaessa toisen tekstityskielen, joka tulee mukaan MP4-tiedostoon. Jos DVD-elokuvassa ei ole tekstityksiä, voi niitä tehdä myös omista .srt-, .sub- ja .ssa-tiedostoista pudotusvalikon Create new subtitle... -valinnalla.

5. Pakkaaminen

Kun kaikki videot ovat valittu ja sopivat asetukset löydetty, on aika aloittaa videoiden pakkaaminen Next-napilla.

Viimeisenä valitaan minne muunnetut videot halutaan tallentaa.

Kun tallennuspaikan valinta on tehty, painetaan Burn-nappia, jolloin muuntaminen käynnistyy. Mitään ei polteta vaikka napissa (Burn) näin lukeekin =)

Kuinka muutan DVD-elokuvat MP4-muotoon H.264/AVC-videolla ja AAC-audiollaSivu 3 / 5 -- Siirry sivulle 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö