AfterDawn logo

Kuinka muutan AVI-elokuvat (DivX/XviD + MP3) MP4-muotoonSivu 3 / 4 -- Siirry sivulle 1 , 2 , 3 , 4

AVI-tiedostojen muunto MP4-formaattiin


  1. Vaatimukset

  2. AVI -> MP4 muunnos


1. Vaatimukset

Jotta AVI-tiedoston muuntaminen onnistuisi häviöttömästi MP4-muotoon (MPEG-4 Part 14), täytyy AVI:n video- ja audioraitojen olla yhteensopivia MP4-formaatissa käytettävien video- ja audiokoodekkien kanssa. MP4 hyväksyy videoiden osalta H.264/MPEG-4 AVC-, MPEG-4 Part 2- (esim. DivX ja XviD), MPEG-2- ja MPEG-1-koodekeilla pakattuja videoraitoja. Audion puolelta tuettuina ovat AAC-, MP3- ja MP2-koodekit.

Jos et tiedä mitä koodekeita AVI-videosi käyttävät, voit tarkistaa asian tämän oppaan avulla.

Kaikki mediasoittimet eivät välttämättä toista häviöttömästi muunnettuja tiedostoja oikein, joten ennen alkuperäisen tiedoston hävittämistä kannattaa tarkistaa, että juuri luotu MP4-tiedosto toimii oikein.

2. AVI -> MP4 muunnos

Kun Yamb on käynnistynyt, valitsemme Click to create an MP4 file with multiple audio, video, subtitle and chapter streams -valinnan tuplaklikkaamalla sitä.

Tämän jälkeen aukeaa MP4 file creation -ikkuna

johon lisäämme halutun AVI-tiedoston Add-napin avulla.

Kun tiedosto on valittu, näyttää Yamb jotain tietoja sekä video- että audioraidasta Input-kohdassa. Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa, että Yamb tunnistaa sekä audio- että videoraidan. Jos näin ei ole, MP4-tiedoston luominen ei välttämättä onnistu. Jos tunnistus ei onnistu, kannattaa kokeilla eri versioita Yamb-ohjelmasta.

Samalla Output-kohtaan Yamb ehdottaa automaattisesti tiedostonimeä ja sijaintia, jonne MP4-tiedosto luodaan. Jos nimi tai sijainti ei ole kohdallaan, voi tätä muokata haluamakseen joko editoimalla tiedoston nimeä suoraan tekstikenttään tai Browse-napin kautta etsimällä oikea sijainti.

Kun tiedoston nimi on kunnossa, jatketaan operaatiota Next-napilla, jolloin MP4-tiedoston luominen alkaa.

MP4-tiedoston luominen saattaa kestää muutamia minuutteja tiedostojen koosta riippuen.

Kun operaatio on valmis, ilmoitetaan siitä Creation complete -tekstillä, jonka jälkeen kannattaa tarkistaa, että juuri luotu MP4-tiedosto toimii oikein.

Kuinka muutan AVI-elokuvat (DivX/XviD + MP3) MP4-muotoonSivu 3 / 4 -- Siirry sivulle 1 , 2 , 3 , 4

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö