AfterDawn logo

Tarkempia pakkausasetuksia


Avaa jälleen esikatseluikkuna ja valitse File, Save & Encode. Aseta Resize Filter Neutral Bicubic:ksi.


Mikäli DVD2AVI-vaiheessa Frame Type oli NTSC tai alle 95% todennäköisyydellä FILM, valitse Field Operations-kohdasta Inverse Telecine (valinta on näkyvissä vain NTSC-materiaalilla). Jos taas lähdemateriaali on lomitettu PAL, eli DVD2AVI:n esikatselussa näkyi molemmilla Field Operation-asetuksilla mustia viivoja, valitse Separate Fields (fast). Muussa tapauksessa jätä valinta None:ksi.

Noise Filter-kohdasta voi kohinaiselle lähdemateriaalille valita kohinanpoistosuodattimen, mutta yleensäottaen sen käyttö ei ole järkevää, koska samalla kuvan terävyys kärsii.

Subtitles (VobSub)-kohdan voi ohittaa, koska tekstitys luetaan erillisestä tiedostosta.

Pakkautuvuustestaus


Lopuksi tarkistetaan, että asetukset ovat kohdallaan, ajamalla testiajo. Valitse Compressibility Check-kohdan alta Use, aseta sen arvoksi 5% ja paina Now. Gordian Knot testaa, kuinka hyvin lähdemateriaali pakkautuu. Kun testiajo on valmis, näet lopputuloksen Gordian Knot-ikkunan alareunasta Compressibility Test-tekstin vierestä. Prosenttiluku (61.9%) kertoo arvioidun (0.205) ja todellisen (0.331) Bits/Pixel -suhteen vastaavuuden. Noin 50-60% on sopiva arvo. Sen yläpuolelle ei juuri kannata pyrkiä. Säädä tarvittaessa resoluutiota ja levyjen kokoa/määrää siten, että pääset sopivaan suhteeseen.


Palaa Save .avs ikkunaan ja valitse Both (enc. credits separately), jolloin Gordian Knot pakkaa lopputekstit erikseen alhaisella bitratella ja liittää ne elokuvan perään. Paina Save & Encode jatkaaksesi. Tallenna frameserver (avs)-tiedostot haluamiisi hakemistoihin. Suosittelen käyttämään edelleen samaa hakemistoa, johon rippasit elokuvan.

Tarkemmat pakkausasetukset


Seuraavaksi aukeaa ikkuna, jossa säädetään pakkausasetukset. Ylärivillä näet koko elokuvan vaatiman tilan (1433600 KB), sekä videon (1052175 KB) että äänen (372202 KB) osuuden sekä tekstityksen, multipleksauksen ym. vaatiman overheadin (6417 KB).


Mikäli asensit DivX Pro -koodekin, lisää ruksi Use Pro Features -kohtaan, ja valitse bi-directional enc, gmc ja aseta psychovisual enh.: arvoon light. Tällöin DivX yrittää parantaa kuvanlaatua poistamalla kuvasta tietoa, jota silmä ei havaitse, jolloin tilaa jää enemmän oleelliselle informaatiolle.


Valitse Delete Intermediate Files, jolloin pakkauksen vaatima tilankulutus vähenee. Varmista, että Frame Server: ja Frame Server Credits:-kohdissa on aikaisemmin tallettamasi avs-tiedostot. Mikäli ei, paina Select niiden vierestä ja etsi ne kiintolevyltäsi. Valitse myös lopullisen elokuvan tallennuskansio AVI Output File-kohtaan, mikäli et halua käyttää oletushakemistoa.


Avaa Audio 1-välilehti. Varmista, että äänilähde on oikea (ac3-tiedosto) ja aseta valinta Just Mux-kohtaan.


Palaa DivX 5-välilehdelle ja paina Add Job to Encoding Queue. Ohjelma kysyy, haluatko aloittaa pakkauksen samantien. Mikäli haluat lisätä useampia töitä samanaikaisesti pakkausjonoon, vastaa ei. Yleensä pakkaus kuitenkin aloitetaan samantien.

Tämän jälkeen sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin odottaa. Älä missään tapauksessa sulje Gordian Knot-ikkunaa, tai mitään muitakaan ikkunoita, jotka aukeavat pakkauksen aikana. Voit kuitenkin työskennellä huoleti koneellasi samaan aikaan, kun video pakkautuu. Pakkaaminen kestää useita tunteja. Luonnollisesti mitä nopeamman koneen omistat, sitä nopeammin pakkaaminen edistyy.
Pakkauksen jälkeen voit halutessasi poistaa DVD Decrypterillä rippaamasi VOB- ja IFO-tiedostot, sekä DVD2AVI:n projektitiedostot ja AC3-tiedoston.

Kirjoittaja: Jari Ketola

Sisältö