AfterDawn logo

Muunna DVD-elokuvasi AC3 DivX:ksi Gordian Knotilla


Näiden ohjeiden avulla voit muuttaa DVD-elokuvasi DivX-muotoon Gordian Knot -pakettia käyttäen. Gordian Knot sisältää kaiken, mitä rippaukseen tarvitset. Sen avulla saat säädettyä pakkausasetukset niin lähelle täydellistä, kuin suinkin mahdollista.

Alkuvalmistelut


Pakkaamiseen tarvitset:
·Gordian Knot RipPackin sekä System Packin
·DVD-ROM -aseman ja alkuperäisen elokuvan
·n. 10Gt vapaata kiintolevytilaa
·runsaasti aikaa

Mikäli et ole asentanut Gordian Knotia koneellesi, tee se nyt. Asenna ensin RipPack ja sen jälkeen System Pack. System Packin asennuksen kanssa ei kannata kiirehtiä, vaan antaa jokaisen osion asentua rauhassa.

Jos koneeltasi ei entuudestaan löydy DivX 5 koodekkia, asenna myös se System Packin asennuksen yhteydessä. DivX Pro tarjoaa huomattavasti enemmän ominaisuuksia, joita DivX:n ilmaisversiossa ei ole. DivX Pro on mainosrahoitteinen, mikäli et rekisteröi sitä. Mainosrahoitteinen versio sisältää kuitenkin spyware-komponentteja, jotka raportoivat verkkokäyttäytymisestä Gatorille. Mikäli DivX 5 on jo koneellasi, voit jättää sen asentamatta, mutta asenna joka tapauksessa kaikki muut System Packin osat.

Asennuksen jälkeen käynnistä VirtualDub ja NanDub kerran, jotta niiden asetukset päivittyvät. Löydät ne Käynnistä-valikosta, Gordian Knot\Apps -alta.


Aloitetaan


Käynnistä Gordian Knot. Ohjelmaa ei tule sulkea, ennenkuin koko elokuva on valmis, sillä tehdyt asetukset katoavat, kun ohjelmasta poistutaan.


Valitse ensin oikeassa alakulmassa olevasta profiililistasta vapaa paikka, ja nimeä se Rename-napilla, mikäli niin haluat.

DVD-levyn rippaus kiintolevylle


Tämän jälkeen siirry Ripping-välilehdelle, ja käynnistä DVD Decrypter ohjelman nimeä kantavasta napista.


Kun DVD Decrypter käynnistyy, paina I -näppäintä varmistuaksesi, että olet Ifo-tilassa. Valitse elokuvan sisältävä PGC (Program Chain). Tunnistat elokuvan helpoiten pituudesta. DVD Decrypter yrittää automaattisesti valita oikean PGC:n. Ikkunan oikeasta alanurkasta näet, paljonko kiintolevytilaa elokuva vaatii. Kun oikea lähde on valittuna, paina isoa DVD -> kiintolevy -kuvaketta, ja odota kunnes elokuva on siirtynyt. Aseman nopeudesta riippuen tämä voi kestää 10-30 minuuttia. Sulje DVD Decrypter, kun siirto on valmis.

Kirjoittaja: Jari Ketola

Sisältö