AfterDawn logo

Kappaleiden lisäys


Jos et halua kappaleita levylle, niin ohita tämä kohta.

Kappaleet helpottavat huomattavasti elokuvien navigointia ja kelausta. Kappaleiden lisäys onnistuu helposti valitsemalla aluksi title ja painamalla chapters-nappia.

Aluksi videossa ei ole kuin yksi kappale videon alussa. Kappaleiden alkuaikoja voi syöttää manuaalisesti listaan (aikamuoto on tunnit:minuutit:sekunnit:sadasosasekunnit)

tai sitten käyttää visual editor -apuvälinettä

Visual editorin käynnistys ilmoittaa, että aikakoodit eivät välttämättä pidä paikkaansa, koska ohjelma hakee aikakoodit videosta Windows Media Playerin avulla. Tästä ei kannata huolestua, koska yleensä ajat toimivat aina oikein.

Itse kappalekohtien lisäys on helppoa. Eli etsitään haluttu kohta videosta ja painetaan add chapter -nappia ja kappaleen alkuaika ilmestyy listaan. auto add chapters -kohdasta voi lisätä kappaleen automaattisesti tiettyihin aikaväleihin, jos itse ei jaksa kappaleita etsiä tai tehdä. accept-napilla kappaleiden ajat siirtyvät listaan.

Kappaleiden alkuajat näkyvät nyt listassa ja ne hyväksytään OK-napilla.

Kappaleet pitää lisätä erikseen jokaiseen mediatiedostoon, johon ne haluaa.

Tekstitysten lisäys


Jos et halua tekstityksiä levylle, niin ohita tämä kohta.

Tekstitysten lisäys on myös helppoa. Eli valitaan aluksi haluttu title ja sen jälkeen extras-napin takaa add/edit subtitles

Tämän jälkeen tulee esiin ikkuna, josta add subtitle -napilla päästään lisäämään tekstityksiä.

Sitten valitaan itse tekstitykset. Oletuksena näkyvät vain tekstimuotoiset tekstit, mutta Files of type -kohdasta voi valita myös näytettäväksi kuvamuotoiset .sup-tekstit.

Jos valitsit tekstimuotoiset tekstit, on lopputulos suunnilleen seuraava.
Oletusasetukset toimivat yleensä hyvin. Font size -kohdasta voi vaihtaa fontin kokoa ja font face -kohdasta fontin tyyppiä.

Jos valitsit kuvamuotoiset tekstit (.sup), on lopputulos suunnilleen seuraava.
Eli päätettävänä on vain tekstien värit. Väreistä ei kannata murehtia tässä vaiheessa, sillä DVDSubEdit-ohjelmalla tekstien värien korjaaminen authoroinnin jälkeen on todella helppoa.

accept-napilla hyväksytään tekstit. Jos haluat useamman tekstityksen mukaan tai muille titleille tekstejä, niin nyt on aika lisätä ne.

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö