AfterDawn logo

Tallennustavan valinta


CloneDVD 2 tarjoaa vaihtoehtoisia tapoja tallentaa transkoodauksen tuloksen. Monet käyttävät hyväkseen mahdollisuutta polttaa tiedostot suoraan DVD+/-R-levylle, ja onhan toki käytännöllistä polttaa varmuuskopio suoraan samalla ohjelmalla, jolla koko prosessi on suoritettu.

Syystä tai toisesta osa ihmisistä haluaa suorittaa polttoprosessin jollain muulla ohjelmalla. Joillekin voi olla tärkeää polttotuloksen validointi, toiset haluavat ottaa monta varmuuskopiota kerralla ja jotkut taas vain sattuvat olemaan kieroutuneen kiintyneitä eri poltto-ohjelmiin.

Tässä oppaassa esitetään toiminta molemmissa tapauksissa, eli kuinka poltettaan tiedostot suoraan levylle sekä miten luoda DVD-videotiedostot myöhempää polttoa (esim. Nerolla) silmälläpitäen.


Tallennustapa nro. 1: Polttaminen suoraan DVD-R:lle CloneDVD:llä


Valitse tallennustavaksi suora poltto levylle painamalla DVD-tallennin-nappia (engl. DVD Writer), joka löytyy näkymän oikeasta reunasta (tämä on todennäköisesti valittu jo oletuksena). Varmista sitten, että oikea DVD-tallennin on valittuna vastaavasti otsikoidusta laatikosta. Säädä halutessasi polttonopeus mieleiseksesi, useimmiten kuitenkin maksimi on toimiva vaihtoehto.

Varmista vielä lopuksi, että alhaalta oikealta löytyvässä väliaikaisessa hakemistossa on tilaa ainakin 4,36 Gt. Jos näin ei ole, niin valitse sellainen hakemisto/asema, jossa tilaa on tarpeeksi.

Seuraavaksi voitkin jo painaa Aloita!-nappia.

CloneDVD 2 aloittaa elokuvan koodaamisen, mikä kestää noin 15-90 minuuttia (riippuen jälleen koneesi ominaisuuksista, elokuvasta yms.). Kun prosessi on valmis, ilmoittaa ohjelma tästä viesti-ikkunalla, jossa sinua pyydetään laittamaan tyhjä levy DVD-asemaan (mikäli et jo ole niin tehnyt).

Laita levy asemaan, niin polttoprosessi alkaa. Kun poltto on valmis, on sinulla hyppysissäsi uunituore varmuuskopio alkuperäisestä DVD-Videostasi. :-)

Tallennustapa nro. 2: Luo VIDEO_TS-hakemisto


Jos haluat tehdä polttamisen jollain muulla ohjelmalla, valitse tallennustavaksi DVD-tiedostot.

Oranssin häkkyrän (symboli, jossa kaksi nuolta muodostaa kehän) kautta pääset valitsemaan kovalevyltäsi hakemiston, jonne tiedostot tallennetaan. Myös tässä hakemistossa pitää olla vähintään 4,36 gigatavua vapaata tilaa. Myös valinta Lisää VIDEO_TS -hakemisto polkuun pitää olla ruksittuna.

Tämän jälkeen paina Aloita!-nappia, jolloin CloneDVD 2 aloittaa levyn käsittelyn. Toimenpide kestää noin 15-90 minuuttia riippuen koneestasi, valinnoista, levyn koosta ynnä muusta.

Kun CloneDVD on suorittanut operaation loppuun, ilmestyy ruutuun viesti-ikkuna, joka kertoo operaation onnistumisesta sekä käytetyn ajan.

DVD:n tiedostot ovat nyt kovalevyllä valmiina odottamassa polttoa DVD-R:lle. Ohjeita eri poltto-ohjelmien käyttöön on luvassa myöhemmin, siihen asti kielitaitoiset voivat turvautua englanninkielisten oppaidemme apuun.

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö