AfterDawn logo

Pitkän DVD-elokuvan kopionti yksikerroksiselle DVD-R:lle CloneDVD:llä


Nykyään tarjolla on laaja valikoima ohjelmia, joilla voi varmuuskopioida DVD-elokuvansa (yksikerroksisille) DVD+/-R levyille. Vaikka on hyvä asia, että vaihtoehtoja on paljon, on ongelmaksi muodostunut sen hyvän ja toimivan ohjelman löytäminen. Useat tarjolla olevista ohjelmista ovat nimittäin sanalla sanoen surkeita, osa taas keskivertoja laadultaan, mutta niissäkään ei ominaisuudet ja sopiva hinta eivät usein kohtaa. Elaborate Systemsin CloneDVD 2 tarjoaa tähän käyttöön hyvän kompromissiratkaisun. Ohjelma on käyttöliittymältään yksinkertainen, mutta myös toiminnoiltaan joustava ja monipuolinen -- ja tietysti kuvanlaatu on myös kohdallaan.

Tavoite


Tämä opas neuvoo, kuinka tehdä DVD-9 elokuvasta varmuuskopio yksikerroksisille DVD-R tai DVD+R -levylle käyttäen CloneDVD 2 -ohjelmaa transkooderina (eli sinä työkaluna, joka pakkaa yli 4,36 gigatavun kokoisen elokuvan mahtumaan alle 4,36 gigatavun DVD-R-levylle). Säilytämme levyllä mukana kaikki valikot ja ekstrat sekä luonnollisesti varsinaisen elokuvan. Sen sijaan "ylimääräisistä" audio- ja tekstitysraidoista luovutaan tarpeen mukaan.

Muista, että mikäli varmuuskopioitava elokuva on DVD-5-levy (siis alle 4,36 Gt kooltaan), et tarvitse tätä opasta. Sen sijaan voit käyttää tätä opasta.


Vaatimukset


Ihan aluksi tarkista, että koneestasi löytyy polttava DVD-asema -- tämä helpottaa varmuuskopion tekemistä huomattavasti. Voit tietenkin myös käyttää tätä opasta apuna myös siinä tapauksessa, että haluat vain taltioida DVD:t kovalevyllesi odottamaan sitä päivää, kun hankit tallentavan aseman. Tällöinkin ainakin normaali DVD-asema on tarpeen, jotta elokuvan lukeminen kovalevylle onnistuu.

Toinen vaatimus on, että kovalevylläsi on ainakin 10-15 gigatavua vapaata tilaa, jotta alkuperäinen elokuva saadaan ripattua levylle ja sitten transkoodattua DVD+/-R-levylle mahtuvaksi.

Lisäksi seuraavat ohjelmat pitää olla asennetuna koneelle:
· DVD Decrypter
· CloneDVD 2 (noin $50, voit ostaa ohjelman täältä).

DVD Decrypter tarvitaan, koska CloneDVD 2 ei osaa purkaa levyjen CSS-kopiosuojaa, kun taas ilmainen DVD Decrypter selvityy tehtävästä.


Homma käyntiin


Kuten yleensä, aloitetaan operaatio laittamalla varmuuskopioitava levy tietokoneen DVD-asemaan ja käynnistämällä DVD Decrypter.

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö