AfterDawn logo

Ääniasetukset


Seuraavaksi pääset muokkaamaan ääniraita-asetuksia. Avautuneesta näkymästä voit valita, mikä ääniraidoista muuten, mikäli tarjolla on useita eri vaihtoehtoja. Vain yhden ääniraidan liittäminen luotavaan tiedostoon on mahdollista. Eri raidat on ryhmitelty kielittäin.

Valitse haluamasi ääniraita napauttamalla kyseisen raidan kohdalla olevaa radio-nappia.

Valittuasi haluamasi ääniraidan paina jälleen Seuraava siirtyäksesi eteenpäin.

Tallennustapa-ikkuna


Seuraavana avautuu tallennustapa-niminen ikkuna. Tässä näkymässä voit säätää joitain tallennuslaatuun liittyviä asetuksia sekä määrittää kohdeaseman. Näkymän vasemmassa reunassa on DVD: määritys -ruutu, josta voit tarkistaa aimmin tekemäsi valinnat

Listasta näkee, että valikot poistetaan, käsiteltävän nimikkeen numeron ja siihen liittyvät valinnat. Pieni Vihreä kolmio nimikkeen kohdalla tarkoittaa, että valittaessa videotiedosto PSP:ltä, toisto alkaa tästä nimikkeestä. Nimen vieressä näkyy myös alkuperäisen tiedoston käyttämä pakkaus ja kuvasuhde sekä sen kesto. Kappaleita-kohdassa kerrotaan, mitkä DVD-tiedoston kappaleista tullaan muuntamaan. Tässä tapauksessa rivillä lukee 18-18/29, mikä tarkoittaa, että 29:stä kappaleesta ainoastaan kappale 18 käsitellään.

Viimeisenä on listattu valittu ääniraita.

Näkymän oikeassa laidassa on varsinaiset tallennustapaan liittyvät asetukset. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy videon laatu -liukusäätimeen, jolla voidaan säätää muunnoksen laatu. PSP:lle siirrettäessä ainoa videon laatuun vaikuttava säädettävissä oleva asia on bittitaso, jota säätimellä voi muunnella. Asteikko on välillä 13-33, ja isompi numero tarkoittaa isompaa bittitasoa, siten myös parempaa laatua. Asteikon oikealla puolella oleva nappi palauttaa säätimen oletusarvoon (23).

Huomaa, että laadun parantaminen kasvattaa myös tiedostokokoa. Ohjelma osaa arvioida luotavan tiedoston koon, ja arvio näkyy heti liukusäätimen alapuolella. Tämä helpottaa arviomaan, onko MemoryStick Duolla tarpeeksi tilaa.

Seuraavana ohjelma pyytää määrittämään PSP:n juuriaseman. Napauta tekstikentän oikealla puolella olevaa nappia ja etsi PSP:si avautuneen selausikkunan Oma tietokone -kansiosta. PSP näkyy usein nimellä Siirrettävä asema (removable disk). Vaikka tiedoston siirtäminen suoraan PSP:lle on helpoin vaihtoehto, voit myös niin halutessasi tallentaa luotavat tiedostot minne tahansa kovalevyllesi.

Seuraavalla rivillä annetaan kirjoitettavan tiedoston nimi. Ohjelma ehdottaa tiedostolle valmiiksi nimeä ja tallennuspolkua, ja ohjelman ehdotukset on suositeltavaa jättää voimaan. PSP:lle tallennettavien tiedostojen tulee nimittäin olla nimetty tietyn tavan mukaan ja tallennettuna oikeaan paikkaan, jotta tiedostot tulevat näkyviin laitteen video-kansioon.

Nimet tulee antaa seuraavasti:

J:\MP_ROOT\100ANV01\MAQ*****.MP4, kun kyseessä on AVC/H264-tiedosto ja
J:\MP_ROOT\100MNV01\M4V*****.MP4, kun kyseessä on mp4-tiedosto.

Tähdet (* )korvataan numeroilla ja J:\ oman PSP:n asematunnuksella.

Kuten sanottua, ohjelma ehdottaa valmiiksi toimivaa nimeä, joten muutoksia kohtaan ei ole tarpeen tehdä.

Viimeisenä kenttänä on Nimi. Tähän kohtaan voit antaa vapaasti mahdollisimman hyvin videota kuvaavan nimen, esimerkiksi "Mr. & Mrs. Smith -kappale 18" minun käsittelemäni videon tapauksessa. Tässä kohtaa annettu nimi tulee näkyviin PSP:n valikkoihin, joten nimen tulee kertoa sinulle, mikä video on kyseessä.

Muunnoksen aloittaminen


Nyt voitkin käynnistää muunnoksen painamalla Aloita!-nappia.

Muunnosprosessin aikana


Muunnosprosessin kesto riippuu videon pituudesta, asettamasti koodaustavasta ja -laadusta sekä koneesi nopeudesta. Muunnoksen aikana voit liikkua kolmen eri välilehden välillä:

  • Tilannekuva näyttää kuvia käsiteltävästä kohdasta.
  • Yhteenveto-välilehdeltä voit jälleen tarkistaa omat aiemmin tekämäsi valinnat ja
  • Loki kirjaa muunnosprosessin aikaiset tapahtumat (vinkki: painamalla loki-ikkunassa oikeaa nappia pääset käsittelemään lokitietoja).


Ruudun oikealta puolen näet muunnoksen bittitason sekä palkin, joka ilmaisee prosessin etenemistä. Voit myös halutessasi valita "sammuta tietokone automaattisesti, kun prosessi on valmis", mikä on kätevä toiminto esimerkiksi käsiteltäessä pitkää videota yön yli. Peruuta-nappi keskeyttää muunnosprosessin. Muista, että keskeytetty prosessi pitää aloittaa alusta!

Lopuksi


No niin, sinulla pitäisi olla nyt kattava perustietopaketti CloneDVD Mobile -ohjelman käytöstä ja ominaisuuksista. Tiedoilla ohjelman peruskäytön tulisi luonnistua kivuttomasti. Mikäli törmäät kuitenkin ongelmiin, käänny keskutelualueidemme puoleen. Niiltä löydät varmasti apua ongelmaan kuin ongelmaan. Mikäli löydät virheitä tai paranneltavaa tästä oppaasta, otan palautetta mielelläni vastaan. Parhaiten palaute tulee perille yksityisviesteinä (vaatii kirjautumisen sivustolle), nimimerkkini on Ankle. Toivottavasti tästä oppaasta on hyötyä!

Versiohistoria


15.helmikuuta 2006, ensimmäinen versio julkaistu (Ankle). Käännös Delan alkuperäisestä oppaasta pienin muutoksin V1.0

Kirjoittaja: Ilkka Ketola

Sisältö