AfterDawn logo

Blu-ray-elokuvien muuntaminen Matroska-tiedostoiksiSivu 2 -- Siirry

Asennus

tsMuxeR-ohjelman asennus onnistuu kohtuullisen vaivattomasti. Asentamista varten riittää tsMuxeR-paketin purkaminen haluttuun kansioon, jonka jälkeen ohjelma voidaan käynnistää esim. tuplaklikkaamalla tsMuxerGUI.exe-tiedostoa.

Audio- ja videoraitojen irrottaminen

Tässä oppaassa tsMuxeR-ohjelman ainoa työvaihe on .m2ts-tiedostosta löytyvien audio- ja videoraitojen irrottaminen (demux). Tämä tapahtuu valitsemalla Input-välilehden, ja painamalla add-nappia, joka avaa tiedostoselaimen.


Tiedostoselaimesta valitaan Blu-ray-levyn kookkain .m2ts-tiedosto (kuvassa 21,2 GB:n kokoinen 00003.m2ts) ja painetaan Open-nappia.

Tämän jälkeen tsMuxeR miettii hetken ja jos kaikki menee hyvin, listaa ohjelma Tracks-kohdassa kaikki video-, audio- ja tekstitysraidat, jotka kyseinen .m2ts-tiedosto sisältää. Näistä raidoista valitaan ne raidat, jotka halutaan mukaan tulevaan Matroska-tiedostoon (kuvassa valittuina ovat 1080p-resoluution VC-1-videoraita ja kuusikanavainen AC3-audioraita).

Kun valinnat on tehty, on aika irrottaa kyseiset raidat valitsemalla Output-kohdasta valinnaksi Demux ja valitsemalla Browse-napin avustuksella minne irtonaiset audio- ja videoraidat halutaan tallentaa.


Tämän valinnan jälkeen operaatio käynnistyy Start demuxing -napilla.

Operaation etenemistä voi seurata ohjelman avaamasta ikkunasta. Audio- ja videoraitojen irrottaminen saattaa viedä aikaa useita kymmeniä minuutteja, joten tässä välissä voi olla hyvä hetki kahvitauolle.

Operaation valmistuttua painetaan OK-nappia ja suljetaan tsMuxeR-ohjelma.

Blu-ray-elokuvien muuntaminen Matroska-tiedostoiksiSivu 2 -- Siirry

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö