AfterDawn logo

Blu-ray-elokuvien kutistaminen BD Rebuilder -ohjelmallaSivu 1 -- Siirry

Blu-ray-elokuvien kutistaminen BD Rebuilder -ohjelmalla


Johdanto

Blu-ray-elokuvien varmuuskopiointi toiselle Blu-ray- tai DVD-levylle onnistuu Windows-käyttöjärjestelmissä ilmaisten BD Rebuilder- ja ImgBurn-ohjelmien avulla. Tässä oppaassa paneudumme BD Rebuilder -ohjelman käyttöön ja kutistetun elokuvan polttoon ImgBurn-ohjelman avulla.

Lopputuloksena pitäisi olla x264-enkooderilla pakattu versio elokuvasta, joka toistuu tietokoneiden lisäksi monilla Blu-ray-soittimilla (ml. PlayStation 3 -pelikonsolit).

Blu-ray-levyjen lisäksi varmuuskopion voi kutistaa DVD-levylle sopivaksi. Vaihtoehtoina ovat yksi- ja kaksikerroksiset DVD-levyt.

Valitettavasti BD Rebuilder ei osaa kutistaa aivan kaikkia Blu-ray-elokuvia, jonka takia ohjelma saattaa antaa virheilmoituksen tai jumiutua tiettyjen Blu-ray-elokuvien kanssa. Ohjelmaa kuitenkin päivitetään säännöllisesti, joten ongelmia tuovien elokuvien joukon pitäisi olla pieni.Vaatimukset

BD Rebuilder -ohjelma vaatii syötteekseen Blu-ray-elokuvan, josta on poistettu kaikki kopiointisuojaukset. Elokuvan kutistaminen vaatii myös runsaasti vapaata levytilaa, jota on hyvä löytyä ainakin tuplasti kutistettavan elokuvan lopulliseen kokoon verrattuna.

Oppaassa käytettävät ohjelmat
BD Rebuilder
BD Rebuilder on ilmainen ohjelma, jolla voi kutistaa Blu-ray-elokuvia. Lataa
AviSynth
AviSynth on ilmainen frameserver-ohjelma, joka mahdollistaa videoiden helpon käsittelyn skriptitiedostojen avulla. Lataa
Haali Media Splitter
Haali Media Splitter on ilmainen DirectShow-splitteri, joka mahdollistaa mm. .mt2s- ja .ts-videoiden avaamisen mediasoittimissa. Lataa
FFDSHOW
FFDSHOW on ilmainen video- ja audiokoodekki, joka purkaa mm. AVC-, MPEG-1-, MPEG-2- ja MPEG-4-videoraitoja. Lataa
ImgBurn
ImgBurn on ilmainen CD- ja DVD-levyjä kirjoittava ohjelma. Lataa

BD Rebuilder -ohjelma tarvitsee Blu-ray-elokuvien kutistamista varten avukseen AVIsynth-, FFDSHOW- ja Matroska Splitter -ohjelmat. FFDSHOW:n asentaminen ei ole kuitenkaan pakollista, jos koneelle on asennettu jo Blu-ray-elokuvan toistamiseen tarkoitetut koodekit.

ImgBurn-ohjelma toimii puolestaan itsenäisesti, eikä se tarvitse kaverikseen muita ohjelmia.

Blu-ray-elokuvien kutistaminen BD Rebuilder -ohjelmallaSivu 1 -- Siirry

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö