AfterDawn logo

Ohjelmien asentaminen

Tässä vaiheessa opasta oletetaan, että olet jo avannut iPodin / iPhonen lukituksen. Mikäli et ole tehnyt sitä, et myöskään voi asentaa uusia ohjelmia laitteeseesi.

Uusien ohjelmien lisääminen tapahtuu installer.app-sovelluksen avulla erittäin helposti.

1. Aloita siirtymällä Installer-sovellukseen, joka löytyy työpöydältä.


2. Siirry Install-välilehdelle
3. Etsi haluamasi ohjelma listauksesta. Ohjelmat on järjestetty kategorioittain, joten tiettyyn käyttötarkoitukseen luodut ohjelmat löytyvät näppärästi yhdestä paikasta.

Aivan ensimmäisenä kategoriana listassa on All Packages-kategoria, joka sisältää kaikki ohjelmat. Tämä kategoria on hyvä tapa saada yleiskatsaus koko ohjelmakirjosta ja oivallinen reitti asentaa ohjelma, mikäli etsimäsi ohjelman nimen, muttet hahmota mihin kategoriaan se voisi kuulua. Toisena kategoriana on Recent Packages, jossa listataan tuoreimmat ohjelmalisäykset.

Valitse ensin jokin kategorioista.4. Valitse kategoriasta jokin ohjelma napauttamalla ohjelman nimeä. Takaisin kategorialistaukseen pääset vasemman yläkulman Categories-napista.

5. Asenna ohjelma painamalla oikeasta yläkulmasta Install. Laite varmistaa vielä kysymällä ponnahdusikkunalla, haluatko asentaa ohjelman (Install) vai peruuttaa (Cancel). Takaisin kategorian ohjelmalistaukseen pääset vasemman yläkulman Packages-napista.
Ohjelman asentaminen kestää hetken, minkä jälkeen Installerin päänäkymä palaa ruutuun. Kun poistut asennusohjelmasta, päivittää Installer ohjelmalistan. Tämäkin operaatio vie hieman aikaa. Hetkisen jälkeen laitteen päävalikko palaa ruutuun, ja asentamasi ohjelman pitäisi olla käyttövalmis!

Ohjelmalähteitä (repositoryja)

Ohjelmalähteitä iPhonelle ja iPod Touch -sovelluksille on paljon, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Kattava lista eri lähteistä löytyy osoitteesta
http://www.appsafari.com/full-list-of-installerapp-sources/.

Ohjelmalähteiden lisääminen (Sources)

Uusien ohjelmalähteiden (eli repositoryjen) lisääminen tapahtuu myös installer.app-sovelluksen avulla.

1. Aloita siirtymällä Installer-sovellukseen, joka löytyy työpöydältä.2. Siirry Sources-välilehdelle3. Paina Edit-nappia näytön oikeasta yläreunasta.4. Paina Add-nappia näytön vasemmasta yläreunasta.5. Kirjoita avautuneeseen ikkunaan ohjelmalähteen (repositoryn) osoite ja paina OK.

Siinäpä se! Lisäämäsi repositoryn ohjelmien pitäisi nyt näkyä Install-välilehden ohjelmalistauksessa. Mikäli ohjelmat eivät tule suoraan näkyviin, mene Sources-välilehdelle ja paina refresh-nappia vasemmasta yläkulmasta.

1.1.3:n lisäohjelmat (wiggle-järjestelytoiminto, notes, stocks, weather, maps ja mail)

Kun olet jo asentanut ohjelmistoversion 1.1.3:n tai uudemman ja haluat vielä asentaa uudet mukavat lisäohjelmat, toimi näin:


  1. Siirry Installeriin ja Install-välilehdelle (alareunan napeilla).
  2. Lisää http://applerepo.com/ Installerin Sources-listalle. Tästä lähteestä löytyy päivitykseen tarvittava paketti.

  3. Etsi listasta kategoria iPhone 1.1.3 Apps for iTouch.(Mikäli kategoriaa ei näy listassa, varmista että Sources-listalla varmasti on Apple's Repository, jonka osoite on http://www.applerepo.com/).

  4. Asenna paketti !Application Prep. Tämän pitäisi riittää.

  5. Kun palaat kotinäyttöön, tiedät wigglen asentuneen, mikäli ruutuun tulee wigglen käytössä opastava ohjeteksti ja iPhonen ohjelmien ikonit (Pörssi/Stocks, Kartat/Maps, Sää/Weather) ovat ilmestyneet näyttöön.

Kirjoittaja: Matti Robinson

Sisältö