AfterDawn logo

Firmwaren päivittäminen käyttäen ZiPhonea (1.1.3 ja 1.1.4)

Käytä näitä ohjeita, mikäli haluat asentaa ohjelmistoversion 1.1.3 tai 1.1.4 laitteeseesi.

ZiPhone on koneelle ladattava erillinen ohjelma, jolla onnistuu erittäin helposti ja vaivattomasti sekä iPhonen että iPodin ohjelmistoversioiden 1.1.3 ja 1.1.4 jailbreakkaaminen. Vaikka muitakin tapoja päivittää ohjelmisto tuoreimpaan versioon on tarjolla, on tämä on suositeltava tapa toimia.


  • Mikäli käytössäsi on vanha ohjelmistoversio (1.1.2 tai vanhempi) ja haluat poistaa lukituksen siitä, valitse oikeat ohjeet oppaan etusivulta.

  • Mikäli käytössäsi on vanhempi ohjelmistoversio, mutta haluat päivittää sen uudempaan versioon ennen jailbreakausta, voit tehdä päivityksen normaalisti iTunesin päivitystoiminnolla. Jatka sen jälkeen alla olevien Jailbreak käyttäen ZiPhonea -ohjeiden mukaan.

Jailbreak käyttäen ZiPhonea

0. Päivitä ohjelmistoversio iTunesilla. ZiPhone saattaa toimia myös vanhempien ohjelmistoversioiden kanssa, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole. Toimivia ohjelmistoversioita ovat ainakin 1.1.3 ja 1.1.4. Voit päivittää ohjelmistoversion normaalisti kytkemällä laitteen kiinni tietokoneeseen ja valitsemalla iTunesista laitteen välilehdeltä toiminnon "päivitä" (update).

1. Lataa ZiPhone koneellesi osoitteesta http://download.ziphone.org/. Windowsille valitse ylempi versio (Windows-logolla varustettu) ja Macille alempi (Omppu-logolla varustettu) ohjelmaversio.

2. Asenna ohjelma koneellesi.

3. Liitä iPod / iPhone koneeseen. Mikäli iTunes käynnistyy, sammuta se.

4. Käynnistä ZiPhone (mikäli se ei ole jo käynnissä).

5. Aloita jailbreakkaus "Jailbreak"-nappia:

  • Mikäli sinulla on iPhone, paina suurta "Jailbreak"-nappia, jonka kulmassa lukee iPhone

  • Mikäli sinulla on iPod, paina pientä iPod touch -nappia suuremman napin oikealta puolelta.


6. Odota. Operaatio kestää muutaman minuutin.

7. Onneksi olkoon! Kun ZiPhone lopettaa ajamisen, käynnistyy laitteesi uudestaan. Tämän jälkeen laitteen lukitus on avattu ja pääset asentamaan siihen omia ohjelmiasi!

Kirjoittaja: Matti Robinson

Sisältö