AfterDawn logo

Firmwaren päivittäminen versioon 1.1.3

Tämä ohje on vanhentunut, mutta toimii. Tällä sivulla esitetty tapa päivittää ohjelmistoversioon 1.1.3 toimii, mutta tilalle on tullut parempikin tapa: ZiPhone-ohjelma. ZiPhonen huono puoli on, että se vaatii ohjelman lataamisen ja asentamisen koneelle. Mikäli kone on kuitenkin käytettävissä, suosittelemme ehdottomasti ZiPhonea. Ohjeet ZiPhonen käyttöön löydät täältä.

Firmwaren päivittäminen versioon 1.1.3 tuo mukanaan joitain mukavia ominaisuuksia. IPodiin saa viimein asennettua lisäpakettina iPhonen ohjelmat (jotka saa toki aiempiinkin versioihin, joten pelkästään tämän vuoksi ei kannata ohjelmistoa päivittää). Lisäksi molempiin laitteisiin tulee uutuutena "wiggle"-heilutustoiminto, jolla käynnistysikkunan valikot saa näppärästi siirreltyä haluaamansa järjestykseen. Päivitys myös on harvinaisen helposti tehtävissä suoraan Installerin kautta.


TÄRKEÄÄ: Firmware 1.1.3:n asennus ei helppoudestaan huolimatta ole vielä täysin ongelmaton toimenpide. Proseduurin aikana saattaa hyvinkin esiintyä ongelmia, eivätkä esimerkiksi kaikki ohjelmat vielä toimi 1.1.3:n kanssa.

Tilanne todennäköisesti paranee jo melko pian, mutta tässä vaiheessa operaatio vaatii vielä ekstra-annoksen leikkimieltä!
Etene siis harkiten.

Päivittäminen:


 1. Varmista, että vapaata tilaa on riittävästi (vähintään 300 megatavua)!

 2. Varmista, että uusin versio Installerista on asennettu. Tässä ohjeet.


  1. Siirry Installeriin. Mikäli Installerista on uusi versio, kysytään sinulta yleensä jo tässä vaiheessa, haluatko asentaa päivityksen. Hyväksy päivitys valitsemalla OK.

  2. Mikäli sinulta ei kysytä Installerin päivityksestä, varmista kuitenkin ettei päivityspakettia ole saatavilla. Tämä on helppo tarkistaa alareunan Update-välilehdeltä.

  3. Siirry Update-välilehdelle.

  4. Mikäli listassa nyt näkyy Installer, klikkaa sitä ja asenna paketti oikean yläkulman Install-napista.


 3. Varmista seuraavaksi, että asennettuna on BSD SubSystem 1.5 tai uudempi


  1. Siirry Installeriin (todennäköisesti olet siellä jo).

  2. Siirry alareunasta Install-välilehdelle.

  3. Siirry System-kategoriaan.

  4. Mikäli listassa nyt näkyy BSD SubSystem, klikkaa sitä ja asenna paketti oikean yläkulman Install-napista.


 4. Seuraavaksi varmista, ettei automaattinen näppäinlukko ole kytketty päälle. Mene Asetukset>Yleiset>Lukitse automaattisesti> ja valitse Ei koskaan (englannin kielisissä valikoissa Settings>General>Auto-Lock> ja valitse Never).


 5. Kytke iPod laturiin tai tietokoneeseen (sammuta iTunes, mikäli se käynnistyy). Tämä on tärkeää, sillä operaatio kestää pitkään ja käyttää koko ajan verkkoyhteyttä, joten virtaa kuluu. Laitteen sammuminen kesken operaation aiheuttaa todennäköisesti laitteen jumiutumisen, minkä jälkeen se pitää palauttaa käyttäen iTunesia.

 6. Varmista, että käytettävissäsi on luotettava wlan-yhteys.

 7. Valmistaudu henkisesti tähän raskaaseen proseduuriin. =)

 8. Asenna System>Official 1.1.3 Upgrader: siirry Installerin Install-välilehdelle ja System -kategoriaan. Valitse paketti Official 1.1.3 Upgrader ja asenna se oikean yläreunan Install-napilla. Odota, että ohjelma asentuu.

 9. Ohjelman asennuttua palaa kotinäytöön (springboardille). Ruutuun ilmestyy Upgrader-niminen ohjelma, napauta sitä käynnistääksesi asennuksen.

 10. Ohjelma kysyy, haluatko palauttaa laitteen ennen päivitystä. Palauttaminen on suositeltavaa, mikäli et edennyt tähän vaiheeseen suoraan 1.1.2:n päivittämisen jälkeen. Mikäli haluat suorittaa palautuksen, paina "Restore". HUOM! Tämä tyhjentää laitteen musiikista, videoista ym. sisällöstä! Mikäli haluat vain edetä päivitykseen, valitse "Don't restore".

 11. Valintasi jälkeen ohjelma joko ensin palauttaa laitteen tai sitten alkaa suoraan ladata päivityspakettia (restore ipsw). Tässä vaiheessa ehtii hyvin keittämään kahvit, sillä asennus kestää kokonaisuudessaan noin 50-100 minuuttia. Asennuksen etenemistä voi seurata helposti, sillä asennusohjelma ilmoittaa menossa olevan vaiheen ja valmiusasteen prosentteina. Aikasi ratoksi tässä lista asennuksen vaiheista ja karkeat kestot:


  • Paketin lataaminen (n. 20-50 minuuttia).

  • Paketin lataamisen jälkeen ohjelma avaa paketin (extracting restore ipsw, kestää muutaman minuutin).

  • Seuraavaksi ohjelma purkaa firmwaren (Decompressing firmware, n. 5-10 min.).

  • Copying data to system image (n. 5 min).

  • Jailbreaking system image (pari minuuttia).

  • Finalizing system image

  • Writing image (3 min.)


 12. Mikäli kaikki sujuu niin kuin pitääkin, resetoi laite itsensä asennuksen valmistuttua. Tämän jälkeen firmware 1.1.3 on asennettu ja laite on valmiiksi jailbreakattu!

 13. Installerin päivitys. Heti asennuksen jälkeen kannattaa päivittää Installer uudestaan uusimpaan versioonsa, jotta ohjelmat asentuvat oikein.

1.1.3:n iPhone-ohjelmat (mm. wiggle)

Kun olet jo asentanut ohjelmistoversion 1.1.3:n ja haluat vielä asentaa uudet mukavat lisäohjelmat, toimi näin:


 1. Siirry Installeriin ja Install-välilehdelle (alareunan napeilla).

 2. Lisää http://applerepo.com/ Installerin Sources-listalle. Tästä lähteestä löytyy päivitykseen tarvittava paketti.

 3. Etsi listasta kategoria iPhone 1.1.3 Apps for iTouch.(Mikäli kategoriaa ei näy listassa, varmista että Sources-listalla varmasti on Apple's Repository, jonka osoite on http://www.applerepo.com/).

 4. Asenna paketti !Application Prep. Tämän pitäisi riittää.

 5. Kun palaat kotinäyttöön, tiedät wigglen asentuneen, mikäli ruutuun tulee wigglen käytössä opastava ohjeteksti ja iPhonen ohjelmien ikonit (Pörssi/Stocks, Kartat/Maps, Sää/Weather) ovat ilmestyneet näyttöön.

Huom! Firmware 1.1.3:n asennukseen liittyvää:


 • Varmista, että laitteessasi on tilaa ainakin 300 megatavua. Muuten päivityspaketti ei mahdu latautumaan.

 • Latausaika vaihtelee verkkoyhteyden nopeudesta ja paketin sisältävän serverin kuormituksesta riippuen. Mikäli asennus kestää useita tunteja, voi laitteen resetoida itse pitämällä home- ja virtanappeja pohjassa muutaman sekunnin. Firmwaren pitäisi olla asentunut laitteiseen oikein.
 • Ongelmia voi esiintyä. Ainakin yhden testiasennuksen perusteella 1.1.3:n asennus ei mene yhtä kivuttomasti kuin aiempien versioiden, vaikka ohjelmisto löytyykin kätevästi Installerin kautta. Tätä opasta varten firmwarepäivitystä testattaessa vanhat ohjelmat jäivät Installerin listoille, mutta ne eivät näy springboardilla. Ohjelmat joutuu siis poistamaan uninstallilla ja asentamaan uudestaan. Kaikki ohjelmat eivät valitettavasti ainakaan vielä toimi 1.1.3:n kanssa.

Kirjoittaja: Matti Robinson

Sisältö