Brave-selain korvaa Googlen oletushaun omalla hakukoneella

Brave-selain korvaa Googlen oletushaun omalla hakukoneella
Yksityisyyttä kunnioittaviin tuotteisiin panostava Brave paljasti alkuvuodesta rakentavansa omaa hakukonetta. Brave Search -hakukoneen keskeisin idea on tarjota laadukkaita hakutuloksia, mutta käyttäjän yksityisyyttä kunnioittaen.

Brave Search -hakukone siirtyi betavaiheeseen kesäkuussa, josta lähtien kaikki ovat sitä halutessaan voineet käyttää vaihtamalla hakukonetta.
Nyt vaihtoa ei enää tarvitse kaikissa maissa tehdä, sillä Brave >on muuttanut Brave Searchin oletushakukoneeksi selaimessaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa sekä Saksassa. Braven tiedotteen mukaan lisää maita on luvassa tulevien kuukausien aikana.

Kolmessa ensimmäisessä valtiossa Brave Search korvaa Googlen oletushaun. Ranskassa korvataan Qwant ja Saksassa puolestaan DuckDuckGo.

Muutos koskee selaimen uusia käyttäjiä. Nykyisillä käyttäjillä hakukone ei vaihdu, mutta luonnollisesti käyttäjä voi sen itse vaihtaa Brave-selaimeen tai muihin selaimiin. Uudet käyttäjät voivat myös vaihtaa muuhun hakukoneeseen, mikäli Brave Search ei miellytä.

Niin sanottua Big Techiä vastaan taisteleva Brave Search ei vielä näytä mainoksia ilmaisversiossa, mutta niitä on luvassa tulevaisuudessa. Lisäksi hakukone tulee saataville maksullisena versiona, jolloin mainoksia ei näytetä ollenkaan.

Kirjoitimme jo aiemmin kesän aikana ensikokemuksia Brave Search -hakukoneesta.

Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 21. lokakuuta, 2021 14:05
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Janne Yli-Korhonen bio
Tägit
selain hakukone Google Brave
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud