Varoittava esimerkki: Kannattaa ennemmin klikata hakutuloksia kuin luottaa Googlen tiivistelmään

Varoittava esimerkki: Kannattaa ennemmin klikata hakutuloksia kuin luottaa Googlen tiivistelmään
Google on jo pitkään tarjoillut hakukoneessaan parhaan hakutuloksen sivusta tiivistelmää. Samalla myös verkkosivuille ohjautuvien käyttäjien määrä on laskenut vuosi vuodelta alemmas, kun käyttäjät luottavat sokeasti siihen tiivistelmään, minkä Google näyttää jo hakutuloksissaan.

Mutta aina pelkkään tiivistelmään ei kannattaisi luottaa. Hyvänä esimerkkinä on nostettu Twitetrissä esiin Googlen tuloksissaan näyttämä tiivistelmä siitä, miten epilepsiakohtauksen yhteydessä pitäisi toimia.
Googlen hakutuloksissa esittämä tiivistelmä tulee Utahin yliopiston sivuilta ja on sinänsä oikeaa sisällöltään. Googlen näyttämä tiivistelmä kertoo siitä, miten pitäisi toimia, kun toinen ihminen on saanut epilepsiakohtauksen.

Tiivistelmän mukaan kohtauksen saanutta ihmistä pitäisi pitää paikoillaan, laittaa hänen suuhunsa jotain, antaa tekohengistystä sekä ruokkia ja juottaa kohtauksen saanutta ihmistä.

Paitsi että näin ei ole.Google on napannut tiivistelmän käyttöönsä kohdasta, jossa listataan asioita, joita ei missään nimessä saisi tehdä, kun toisella ihmisellä on meneillään epilepsiakohtaus.Googlen edustaja on jo ehtinyt kommentoimaan twiittiä ja luvannut yhtiön korjata tämän nimenomaisen ongelman kuntoon. Mutta jatkossakin, etenkin lääketieteellisissä kysymyksissä, kannattaa luottaa asiantunteviin sivustoihin ja lukea ohjeet nimenomaan niiden sivuilta, ei toisen käden tietoihin nojautuen.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 18. lokakuuta, 2021 16:51
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Tägit
hakukone Google Nopeat
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud