Chrome sai vihdoin virallisen PDF-editorin, toimii myös Edgessä

Chrome sai vihdoin virallisen PDF-editorin, toimii myös Edgessä
Siinä missä monet muut 1990-luvun webissä käytetyt tekniikat ovat kadonneet historian aamunkoittoon, on PDF säilyttänyt paikkansa julkaisukelpoisten asiakirjojen de facto -standardina. Mutta suosituimmille selaimille on tähän saakka puuttunut virallinen PDF-tiedostojen muokkaustyökalu.

Nyt asiaan on vihdoin saatu korjaus, kun PDF:n taustalla oleva Adobe on julkaissut ilmaisen, virallisen PDF-tiedostojen muokkaukseen tarkoitetun lisäosan Googlen Chromelle sekä Microsoftin Edgelle.
Adobe kertoo blogijulkaisussaan tarkemmin uuden muokkaustyökalun toiminnoista. Käytännössä uusi lisäsosa ei mahdollista täyttä PDF-tiedostojen muokkausta, mutta tarjoaa kuitenkin ne useimpien näkökulmasta tärkeimmät toiminnot.

Lisäosan avulla PDF-tiedostot voidaan allekirjoittaa, niitä voidaan kommentoida - ja tietysti niitä voidaan myös tulostaa lisäosan avulla. Selainten omiin, sisäisiin PDF-ohjelmiin nähden mahdollisuudet editointiin ovat selkeästi laajemmat.

Uuden lisäosan voi ladata Chromelle täältä. Myös Edgelle lisäosa voidaan asentaa samasta osoitteesta, Edgen omasta lisäosien palvelusta Adobe Chromea ei vielä löydy.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 17. lokakuuta, 2021 14:11
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
selain Microsoft Edge Google Chrome Adobe PDF
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud