Qualcomm julkaisi aptX Lossless -tekniikan tarjoamaan häviötöntä ääntä langattomille kuulokkeille

Qualcomm julkaisi aptX Lossless -tekniikan tarjoamaan häviötöntä ääntä langattomille kuulokkeille
Piirivalmistaja Qualcomm julkaisi aptX Lossless -tekniikan, joka on suunniteltu tarjoamaan Bluetoothin yli langattomille kuulokkeille häviötöntä ääntä CD-levyn äänenlaadulla (16-bit, 44.1kHz). Se tulee osaksi Snapdragon Sound -teknologiaa ja aptX Adaptivea.

Monet musiikin suoratoistopalvelut, kuten Apple Music ja Deezer, tarjoavat kappaleita häviöttömällä äänellä (ALAC ja FLAC), mutta tähän mennessä sellaisista musiikkia on täytynyt kuunnella langallisesti, sillä Bluetoothin yli ei ole ollut saatavilla tarvittavaa kaistaa suurempien tiedostojen toistamiseen.
Qualcomm on saanut ratkaistua tämän ongelman optimoimalla useita keskeisiä langattomia liitäntä- ja äänitekniikoita, kuten aptX Adaptivea.

aptX Lossless tekniikan keskeisimmät tiedot

Qualcommin mukaan yhä useampi kuluttajista kaipaa parempaa äänenlaatua ja juurikin äänenlaatu on yksi tärkeimmistä asioista, kun uutta tuotetta valikoidaan. Lisäksi saatavilla on 5G- ja Wifi 6 -yhteydet, jotka mahdollistavat tehokkaamman tiedonsiirron. Useimmissa laitteissa, kuten puhelimissa on myös riittävästi tallennustilaa häviöttömän äänen tallentamiseen.

Qualcomm kertoo, että tällä hetkellä yli 30 valmistajalta (mm. Asus, Audio-Technica, Master & Dynamic, Motorola ja Xiaomi) on luvassa Qualcomm Sound -teknologiaa käyttäviä tuotteita. Ensimmäiset aptX Lossless -tekniikkaa käyttävät tuotteet tulevat saataville tämän vuoden lopulla.


Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 1. syyskuuta, 2021 19:00
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Janne Yli-Korhonen bio
Tägit
kuulokkeet Bluetooth Qualcomm Qualcomm Snapdragon Sound
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud