Tesla avaa SuperCharger -pikalatausasemat muillekin automerkeille

Tesla avaa SuperCharger -pikalatausasemat muillekin automerkeille
Teslan yksi erikoisuus sähköautojen joukossa on se, että yhtiöllä on olemassa myös ikioma latausverkosto. Tesla Supercharger -latausasemat ovat olleet ainoastaan Teslalla ajavien käytössä olevia pikalatausasemia, mutta tilanne on muuttumassa.

Teslan perustaja Elon Musk kertoi Twitterissä yhtiön avaavan Supercharger -verkkonsa myös muiden automallien käyttöön. Euroopassa asia on sinänsä teknisesti helpommin toteutettavissa, sillä tällä puolen valtamerta Teslat käyttävät standardeja CCS-latausliittimiä. Pohjois-Amerikassa Teslalla on käytössä täysin oma latausliitin Supercharger-asemia varten.
Teslan oma latausverkosto on varsin laaja: tällä hetkellä latausasemia on yli 2500 ja latauspisteiden kokonaismäärä on yli 20 000. Suomessakin Supercharger-pisteitä on, joskin varsin harvassa - pohjoisimmat sijaitsevat Teslan karttapalvelun mukaan Kokkolassa ja Pyhäjärvellä. Uusia on myös rakenteilla parhaillaan: mm. Leville, Ouluun, Mikkeliin ja Jyväskylään.

Musk ei kuitenkaan kertonut muutoksen aikataulusta vielä mitään, eikä siitä, aloitetaanko muille valmistajille avaaminen Euroopasta vai jostain muusta alueesta. Norjassa kuitenkin yhtiön kerrotaan jo neuvottelevan Supercharger-asemien muuttamisesta kaikille käyttäjille avoimiksi asemiksi, tavoiteaikataulun ollessa vuodessa 2022.

Supercharger-latausasemat ovat erittäin nopeita latausasemia, jotka syöttävät 72 - 250kW virtaa sähköautojen "tankkiin". Suomessa suurin osa Teslan Supercharger-asemista tukee 150kW latausta, parin aseman tukiessa 250kW latausta.Twiitissään Musk kertoo myös syyn Teslan omalle latausliittimelle yhtiön aiemmissa automalleissa: kun Teslat tulivat markkinoille, tuolloin ei yksinkertaisesti ollut olemassa pikalatausliittimille minkäänlaista standardia, joten yhtiön täytyi kehittää oma liittimensä.Aivan alkuaikoina Teslan itselleen ostaneilla asiakkailla on yksi etu: osalla heistä on sopimus, joka antaa auton omistajalle täysin ilmaiset, rajoittamattomat lataukset Teslan omilla Supercharger-asemilla. Sittemmin yhtiö on poistanut tällaisen mahdollisuuden uusilta asiakkailta.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 21. heinäkuuta, 2021 13:07
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
sähköauto Tesla
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud