Poliisi jyräsi tuhat tietokonetta katujyrällä taistelussa kryptovaluuttajengejä vastaan

Poliisi jyräsi tuhat tietokonetta katujyrällä taistelussa kryptovaluuttajengejä vastaan
Vaikka kryptovaluuttojen louhiminen onkin laillista lähes kaikissa maailman maissa, paria poikkeusta lukuunottamatta, on hommassa erittäin epäilyttäviä keinoja käytössä. Merkittävin ongelma ovat sähköverkosta varastavat kryptolouhijat: sähkö on ylivoimaisesti suurin kustannustekijä erilaisia kryptovaluuttoja louhittaessa.

Malesian poliisi nappasi hiljattain kryptovaluuttaa varastetulla sähköllä louhivan operaation, jossa poliisin haaviin jäi useiden iskujen jäljiltä yli 1000 louhinnassa käytettyä, erittäin tehokasta tietokonetta.
Kryptovaluuttaa louhineet jengit varastivat maan sähköverkosta lähes 2 miljoonan euron arvosta sähköä, jolla jengi kattoi kryptovaluutan louhimisesta syntynyttä energiantarvetta.

Malesian poliisi päätti tutkinnan lopuksi tuhota operaatiossa käytetyt tietokoneet - katujyrällä. Loogiikka tälle tempulle ei aivan aukea Vicen jutusta, mutta onhan sitä hämmentävää katsoa, kun noin miljoonan euron arvosta varsin tehokasta PC-rautaa jyrätään katujyrällä tasaiseksi..

Alla video:

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 20. heinäkuuta, 2021 12:42
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
kryptovaluutat
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud