Suomen kallein peli kautta aikojen? Uuno Turhapuro -peli myytiin 3712 eurolla

Suomen kallein peli kautta aikojen? Uuno Turhapuro -peli myytiin 3712 eurolla
Lähes eeppiseksi kotimaiseksi peliharvinaisuudeksi vuosikymmenten saatossa on muodostunut vuonna 1986 Commodore 64 -kotitietokoneelle julkaistu Uuno Turhapuro muuttaa maalle. Nyt peli on todennäköisesti rikkonut uuden ennätyksen.

Peli on harvinaisuudessaan kenties himoituin kotimainen peli retropelejä keräilevien keskuudessa. Ja nyt diskettiversio pelistä myytiin ennätyshintaan kotimaisessa Huuto.net -palvelussa. Hintalappu pelille kipusi hurjaan 3712 euron hintaan. Kyseessä lienee yksi kovimmista hinnoista mitä kotimaisissa huutokaupoissa on maksettu pelistä, ellei jopa kaikkein kovin hinta.
Pelin julkaisi aikoinaan kotimainen pelitalo AmerSoft, joka kuului muinoin kotimaiseen Amer-yhtymään (josta sittemmin muodostui Amer Sports, joka puolestaan omistaa mm. Salomon ja Suunto -brändit). Peliä painettiin ainoastaan noin 2000 kappaletta, joista diskettiversioita ilmeisesti vain sadan kappaleen erä - C-kasetin ollessa pääasiallinen jakelukanava peleille tuohon aikaan.

Nyt myyty versio pelistä on toki kaikin puolin poikkeuksellinen muutenkin, pelin kunto on erittäin hyvä ja mukana on jopa alkuperäinen takuukortti. Lisäksi pelin mukana tulee myös pelin kehittäjän, Pasi Hytösen allekirjoitus ja tervehdys.

Peliä pidetään legendaarisena myös sen vaikeustason vuoksi: pelin läpäiseminen on useiden arvioiden mukaan tuskastuttavan vaikeaa.

Alla pelikuvaa Uunon virallisesta pelistä:

Jos tietotekniikan muinaishistoria kiinnostaa muutenkin, kannattaa tutustua myös laajaan Commodore 64 käsittelevään artikkeliimme.kuva: Huuto.netin ilmoitus

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 10. kesäkuuta, 2021 15:34
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
Commodore 64 Suomi
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud