Apple, Mozilla, Microsoft ja Google yhteistyöhön: selainlaajennuksille standardi

Apple, Mozilla, Microsoft ja Google yhteistyöhön: selainlaajennuksille standardi
Maailman suurimmat verkkoselaimia kehittävät yhtiöt ovat saamassa yhden selainmaailman ärsyttävimmistä asioista kuriin. Firefoxia kehittävä Mozilla, Edge-selainta kehittävä Microsoft, Safarin taustalla toimiva Apple sekä Chromen omistava Google ovat perustaneet uuden yhteenliittymän. Yhteenliittymä suunnittelee standardia selainten laajennusosille, jotta ne toimisivat ristiin kaikissa selaimissa.

Nykyisellään kullakin selaimella on oma kehittäjärajapintansa, jonka päälle laajennusten kehittäjien pitää luoda kullekin selaimelle omat versiot laajennuksista. Ainoastaan Edge ja Chrome osaavat käyttää ristiin toistensa laajennuksia, mutta niidenkin jakelu on hieman epäselvä suo.
Uusi WebExtensions Community Group toimii verkkoselainten standardeja kehittävän W3C:n alaisuudessa ja tiedotteen mukaan ensin yhtiöt yrittävät löytää yhteisen sävelen rajapintojen ja laajennusten vatimien oikeuksien suhteen. Pitkässä juoksussa tavoite on, että sama laajennus/lisäosa toimisi sellaisenaan kaikissa selaimissa.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 7. kesäkuuta, 2021 12:22
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
standardit Firefox Apple Safari Chrome Microsoft Edge selain
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • extralow

    Explorerin tunnus kuvassa eikä Edgen.

    7.6.2021 12:43 #1

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud