Valtava yrityskauppa toteutui – Nvidia ostaa ARM:n

Valtava yrityskauppa toteutui – Nvidia ostaa ARM:n
Grafiikkapiirejä kehitävä Nvidia ravisuttaa teknologiasektoria muutoinkin kuin uusien näytönohjainten julkaisuilla. Yhtiö on nimittäin ilmoittanut ostaneensa brittiläisen ARM-mikroarkkitehtuuria kehittävän yhtiön SoftBankilta.

Kaupan arvo on peräti 40 miljardia dollaria. SoftBank kuittaa kaupoista mehevän tilin, sillä se itse osti ARM:n itselleen vain muutama vuosi aikaisemmin 32 miljardin dollarin hintaan. SoftBank jää kuitenkin edelleen vähemmistöomistajan asemaan alle 10 prosentin osuudella.Nvidia odottaa kaupan vahvistavan sen ja ARM:n asemaa tekoälypiirien markkinoilla. Nvidia lupaa myös investoida tekoälytutkimukseen Cambridgessä, jossa ARM pitää päämajaansa. Nvidia lupaa myös jatkaa ARM:n nykyistä lisensointibisnestä, joten kaupalla ei ole oletettavasti suuria vaikutuksia ARM:n nykyisiin asiakkaisiin. Nvidia kuitenkin vinkkaa lehdistötiedotteessaan, että ARM:n asiakkaille tullaan jatkossa tarjoamaan lisensoitavaksi myös Nvidian teknologiaa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 14. syyskuuta, 2020 5:57
Tägit
SoftBank ARM NVIDIA
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud