AfterDawn logo

Neatolta uudet robotti-imurit: D8, D9 ja D10

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Maailman yksi johtavista robotti-imureiden valmistajista, amerikkalais-saksalainen Neato, on julkaissut pitkän tauon jälkeen uusia robotti-imureita. Uutuudet julkaistiin virallisesti Berliinin IFA 2020 -messuilla viikonloppuna.

Mallisarja jatkaa aiempien Neaton mallien nimeämispolitiikkaa ja kolme julkaistua uutta robotti-imuria kantavat mallimerkintöjä Neato D8, Neato D9 ja Neato D10.

Muotokieleltään imurit noudattavat Neaton tuttua muotoilua, eli kaikki kolme mallia ovat D-kirjaimet muotoisia (josta mallien nimetkin tulevat).

Neato D10, Neato D9 ja Neato D8
Neaton uutuudet

Neato D10

Neato D10 tarjoaa 150 minuutin akkukeston, allergiasuodattimen True HEPA-muodossa sekä lasertutkaan pohjautuvan navigoinnin, joka on tuttu jo aiemmista Neaton malleista.

D10 keihäänkärkenä on sen allergiaystävällisyys, sillä yhtiö väittää imurin puhdistavat 99,97% allergiaa aiheuttavista hiukkasista imuroinnin yhteydessä.

Neato D9

Neato D9 on vastaavasti hieman riisuttu versio D10:stä, jossa allergiasuodatin on hieman D10 heikompi (yhtiö kutsuu tätä Ultra-Performance HEPA-suodattimeksi), jonka pitäisi napata imuroinnin yhteydessä 99,5% kaikista allergiaa aiheuttavista hiukkasista.

Lisäksi D9 akkukesto on hieman isoveljeään heikompi, ollen 120 minuuttia.

Neato D8

Joukon edullisin malli on Neato D8, jonka teknisistä tiedoista ei vielä sen kummemmin kerrottu julkisuuteen. Ainoastaan akkukesto tiedetään, joka on isoveljiään jälleen pykälän kehnompi, eli 90 minuuttia.

Alla kolmikon esittelyvideo:


Uusi mallisto tulee myyntiin syksyllä 2020 sekä Euroopassa, Amerikassa että Japanissa. Uutuuksien hintoja ei ole kerrottu vielä,

Neaton tämän hetken lippulaivamalli on Neato D7, jonka arvostelimme vuoden 2019 alkupuolella ja jota tätä kirjoittaessa saa Suomen verkkokaupoista noin 500 eurolla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT