AfterDawn logo

Opas: Tallenna Instagramista kuvia ja videoita itsellesi - hyvällä laadulla

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Toisinaan tulee tilanne, että jokin Instagramissa vastaan tullut kuva olisi kiva tallettaa myös omalle tietokoneelle tai kännykälle talteen - olipa kyse sitten meemistä tai maisemakuvasta. Mutta Instagram on pyrkinyt suojaamaan kuvien latausta monin keinoin. Onneksi tähän on helppo ratkaisu.

Helpointa on luonnollisesti napata kuvakaappaus Instagram-sivusta, jossa kuva näkyy. Ongelmana tässä on se, että Instagram ei itse asiassa käytä parasta mahdollista kuvanlaatua sitä selattaessa, vaan vielä asteen paremmalla laadulla varustettu kuvakin on löydettävissä, oikeilla työkaluilla.

Tässä apuun tulevat verkkopalvelut, jotka hoitavat homman kotiin näppärästi. Kaikki ne toimivat periaatteessa samalla logiikalla, joten seuraavat ohjeet ovat helposti seurattavissa, valitsitpa minkä tahansa lähestymistavan:

  1. Instagram-kuvien tallentaminen puhelimella
  2. Instagram-kuvien tallentaminen tietokoneella

Instagram-kuvan tai -videon tallentaminen kännykällä

  1. Etsi haluamasi kuva Instagramin syötteestä
  2. Nyt, haluamasi kuvan oikeassa yläkulmassa näkyy kolme pistettä vlaikon merkiksi.
  3. Valikosta, valitse kohta "Kopioi linkki". Linkki tallettuu leikepöydällesi.
  4. Nyt, suuntaa johonkin seuraavista verkkopalveluista:

  5. Liitä kopioimasi kuvan osoite palvelun sivulla näkyvään kenttään ja paina nappia.
  6. Nyt palvelu tyypillisesti näyttää korkealaatuisen kuvan sivuilla. Selaimessa, pidä sormea painettuna kuvan päällä hetken aikaa ja valitse valikosta Tallenna kuva (valikko vaihtelee hieman eri selainten välillä)

Instagram-kuvan tai -videon tallentaminen tietokoneella

  1. Etsi haluamasi kuva Instagramin syötteestä
  2. Nyt, kuvan alareunassa näkyy kellonaika tai päivämäärä siitä, milloin se on palveluun lisätty. Napsauta sitä, niin Instagramin syöte katoaa ja tilalle tulee ainoastaan haluamasi kuva.
  3. Nyt, kopioi selaimen osoitepalkissa näkyvä osoite, joka on muotoa https://www.instagram.com/p/KIRJAIMIA-JA-NUMEROITA/.
  4. Nyt, suuntaa johonkin seuraavista verkkopalveluista:

  5. Liitä kopioimasi kuvan osoite palvelun sivulla näkyvään kenttään ja paina nappia.
  6. Nyt palvelu tyypillisesti näyttää korkealaatuisen kuvan sivuilla. Selaimessa, klikkaa oikealla hiirennäppäimellä kuvan päällä ja valitse valikosta kohta Tallenna kuva nimellä


Jos tuntuu hankalalta ja pelkkä kuvakaappauksen laatu riittää, siihen voit käyttää vaikkapa opastamme: näin otat kuvakaappauksen Windowsilla.


Siinäpä se, olet onnistuneesti ladannut itsellesi Instagramin suurimmalla resoluutiolla tarjolla olevan kuvan.

1 KOMMENTTI

MJH1/1

Tai sitten tallenna sivu johonkin temp-kansioon tai vastaavaan ja käy poimimassa kuva kansiosta missä kaikki sivuun kuuluvat kuvat ym. ovat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT