YouTubeen tulossa TikTokilta lainattu ominaisuus

YouTubeen tulossa TikTokilta lainattu ominaisuus
Räjähdysmäisesti some-maailman uudeksi himoituksi trendiksi noussut TikTok on saamassa kilpailua perinteisempien some-palveluiden puolelta. The Informationille puhuneiden lähteiden mukaan YouTube kehittäisi Shorts-toimintoa, joka olisi suora vastine TikTokille.

YouTuben Shorts tulisi olemaan osa videopalvelun nykyistä mobiilisovellusta eli uutta sovellusta ei tulisi markkinoille, vaan YouTuben strategiana on hyödyntää palvelunsa nykyistä suosiota mahdollisimman tehokkaasti. Kenties myöhemmässä vaiheessa toiminto voidaan erityttää omaksi sovellukseksi jos suosiota alkaa kertyä tarpeeksi – Facebook teki hieman vastaavasti Messengerin kanssa.
Shorts tulee olemaan käytännössä lyhyistä videopätkistä koostuva sisältövirta, jossa katsojalle syötetään jatkuvasti uutta katsottavaa. YouTubella on voimassa olevat lisenssisopimukset musiikista, joten käyttäjät pääsevät todennäköisesti isojen levy-yhtiöiden kappaleisiin käsiksi.

Facebook kehittää myös omaa haastajaa TikTokille. Toimintoa testataan valikoiduilla markkinoilla Lasso-nimellä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 2. huhtikuuta, 2020 5:50
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
nettivideo videopalvelu sosiaalinen media TikTok YouTube
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • NoSkillZ

    Hyvä. Toivottavasti päästään tuosta kommaripuolueen propagandaohjelmasta eroon.

    2.4.2020 16:36 #1

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud