Microsoftilta tulossa sittenkin kaksi uutta pelikonsolia

Microsoftilta tulossa sittenkin kaksi uutta pelikonsolia
Jo vuosi sitten uutisoitiin tiedoista, joiden mukaan Microsoft kehittää uuden sukupolven pelikonsoleita kahden kärjen taktiikalla. Luvassa olisi siis yhden sijaan kaksi uutta konsolia, joilla Microsoft päivittäisi sekä Xbox One X:n että One S:n. Microsoftin omassa viestinnässä on kuitenkin puhuttu kesän jälkeen vain yhdestä tehokkaasta konsolista, Scarlettista.

Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että kulisseissa Scarlettilla on ollut pikkusisko kokoajan, sillä pelisivusto Kotakun tietojen mukaan Microsoft aikoisi edelleen julkaista Scarlettin rinnalle toisen konsolin. Kyseistä konsolia kehitetään edelleen Lockhart-koodinimen alaisuudessa. Kotakun tiedot perustuvat neljään eri lähteeseen, joten tiedot lienevät kunnossa.Lockhart on Scarlettiin nähden selvästi tehottomampi, minkä lisäksi siitä puuttuu kokonaan optinen asema. Se on siis jatkoa Xbox One S All-Digital Editioniille. Microsoft markkinoinee Lockhartin avulla myös uutta xCloud-pilvipelipalvelua. Samaan aikaan se säilyttää suhteet intohimoisiin pelaajiin kunnossa Scarlettin kautta, sillä heille täysi digitaalisuus voisi olla liian iso pala purtavaksi – ainakin vielä.

Hämmennystä Microsoftin konsolistrategiassa aiheutti todennäköisesti se, että aluksi Scarlett ymmärrettiin Microsoftin uuden sukupolven konsoleiden kehityshankkeena, johon kuuluivat Lockhart sekä Anaconda. Sittemmin ilmeni, että Microsoft kutsuu Anacondaksi luultua konsolia Scarlettiksi, minkä takia Lockhartin kehityksen ajateltiin päättyneen.

Lue lisää aiheesta:
Xbox-fanit voivat huokaista – Seuraava Xbox tulee olemaan hinnaltaan ja suorituskyvyltään houkutteleva.
Microsoftin huikea paljastus – Uusi Xbox on jopa neljä kertaa suorituskykyisempi.
Microsoft aloitti xCloud-pilvipalvelun testaamisen.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. joulukuuta, 2019 6:06
Tägit
Microsoft Xbox One Xbox One S Xbox One X Xbox One S All-Digital Edition Project Scarlett
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud