Microsoftin xCloud-pilvipelialusta tulee Eurooppaan ensi vuonna

Microsoftin xCloud-pilvipelialusta tulee Eurooppaan ensi vuonna
Microsoft aikoo julkaista xCloud-pilvipelipalvelun Yhdysvalloissa vuoden 2020 aikana. Aikataulu tuskin tulee kovin monelle yllätyksenä, mutta samaan syssyyn ohjelmistojätti lupasi käynnistää palvelun testaamisen Kanadassa, Intiassa, Japanissa ja Länsi-Euroopassa.

Toivoa sopii, että Suomi sisältyy Microsoftin käsitykseen Länsi-Euroopasta. Testausvaihe tuskin kestää kovinkaan pitkään ellei mitään isoja ongelmia ilmene, joten lienee mahdollista että palvelun myös lanseerataan Euroopassa ensi vuoden aikana.xCloud-pilvipelipalvelun avulla Xboxille kehitettyjä konsolipelejä pystyy pelaamaan laitteella kuin laitteella, kunhan siitä löytyy sopiva ohjauslaite sekä tarpeeksi nopea verkkoyhteys. Microsoftin strategiana onkin yrittää valloittaa mobiilipelimarkkinat suoratoistopalvelun kautta. Palvelu toimii ainakin aluksi lähinnä Androidilla ja PC:llä. iOS-tuen puuttuminen liittynee App Storen sääntöihin.

Hintatietoja Microsoft ei ole vielä paljastanut, mutta ne täsmentyvät kun Yhdysvaltojen lanseeraus lähestyy.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 15. marraskuuta, 2019 5:58
Tägit
Microsoft Project xCloud Xbox Xbox Game Pass Xbox One pilvipelaaminen
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud