Vaasa jäi nuolemaan näppejään – Teslan Gigafactory-tehdas meni Saksaan

Vaasa jäi nuolemaan näppejään – Teslan Gigafactory-tehdas meni Saksaan
Tesla aikoo sijoittaa Euroopan Gigafactory-tehtaansa Berliiniin. Tehtaalla valmistetaan Teslan ajoneuvojen lisäksi niissä käytettäviä komponentteja, kuten esimerkiksi akustoja.

Tehdas sijoitetaan parhaillaan rakennettavan Brandenburgin lentoaseman läheisyyteen ja siellä tullaan valmistamaan ajoneuvoja Model Y -katumaasturista alkaen. Tuotanto alkaa näillä näkymin vuoden 2021 aikana. Teslalla on maailmalla jo kolme Gigafactory-tehdasta. Näistä ensimmäinen sijaitsee Nevadassa ja toinen on SolarCityn vanha tuotantolaitos New Yorkissa. Shanghain tehdas on parhaillaan valmistumassa.Tehtaan sijoittumisesta käytiin kova kansainvälinen kilpailu, johon myös Vaasa otti osaa. Vaasaan haviteltiin myös Northvoltin akkutehdasta, mutta se sijoittui Ruotsiin.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. marraskuuta, 2019 5:59
Tägit
Gigafactory Tesla Model Y Tesla Model X Tesla Model S Tesla
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud