Steamiltä tulee pilvipelipalvelu? Haastaa Google Stadian ja xCloudin

Steamiltä tulee pilvipelipalvelu? Haastaa Google Stadian ja xCloudin
Pelijätti Valve ei aio jäädä sivustaseuraajaksi kun muut teknologiajätit investoivat isolla kädellä uusiin pilvipelipalveluihin. Steamin palveluiden koodimuutoksia aktiivisesti seuraava Twitter-tili Steam Database on paljastanut uusista koodilisäyksistä Steamin verkkopalveluun, mitkä kielivät Valven olevan kehittämässä omaa pilvipelipalvelua.

Palvelusta ei tiedetä tällä hetkellä oikeastaan mitään muut kuin se, että hanketta työstetään nimellä Steam Cloud Gaming. Hankkeen tarkemmat yksityiskohdat voivat olla siis melkeinpä mitä vain, mutta nimen perusteella Valve olisi kehittämässä kilpailijaa Google Stadialle tai Microsoftin xCloudille.
Steam Databasen haaviin jääneellä sivulla yhteistyökumppaneita pyydetään hyväksymään Steam Cloud Gaming -sopimusliite. Tämä voisi viitata siihen, että kyseessä on tavanomaista ominaisuuspäivitystä isompi hanke, jonka eteenpäin viemiseen Valve tarvitsee pelikehittäjien tukea.

Suoratoistopelaamiseen Valve on jo panostanut Steamin kautta muun muassa Steam Remote Play-,Steam Link- ja Steam Link Anywhere -palveluilla. Kaikissa näissä pelaajan pitää kuitenkin käyttää omaa tietokonetta palvelimena.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. marraskuuta, 2019 6:21
Tägit
pilvipelaaminen suoratoisto Steam Valve
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud