AfterDawn logo

Microsoft aloitti vihdoin HoloLens 2 -lasien myynnin – Hinta voi hirvittää

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Vuoden alussa Microsoft esitteli parannellun version HoloLens-hologrammilaseista, jotka esittävät vuorovaikutteista digitaalista sisältöä todelliseen ympäristöön sekoitettuna. Kauppoihin lasit ennättivät kuitenkin vasta nyt.

Verrattuna vuonna 2016 julkaistuihin alkuperäisiin HoloLens-laseihin, toisen sukupolven malleissa on laajempi näkökenttä sekä tuki monipuolisemmille ohjauseleille. Alkuperäisten lasien 34 asteen näkökenttä keräsi kritiikkiä kapeudestaan, joten uusien lasien 52 asteen näkökenttä parantaa lasien käyttömukavuutta huomattavasti. Alkuperäisissä laseissa kohteita pystyi valitsemaan napauttamalla niitä näkökentässä, mutta uusissa laseissa kohteita voi myös zoomata (nipistys) tai raahata.

Uusien lasien laskentakykyä on myös parannettu oleellisesti. Microsoft käyttää laseissa itse suunnittelemaansa HPU:ta eli suoritinpiiriä, joka huolehtii "hologrammilaskennasta". Laseissa käytetään myös Qualcommin Snapdragon 850 -järjestelmäpiiriä.


Toistaiseksi 3500 dollaria maksavat HoloLens 2 -lasit voi ostaa vain jos asuu Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Uudessa-Seelannissa, Australiassa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT